.

Les energies renovables i els fons europeus van protagonitzar una de les darreres jornades destinades a empreses. Foto: Cedida

APPORTT, Bankinter i FI Group organitzen la jornada “El Futuro del Sector Industrial: Retos y Oportunidades en la descarbonización” el 30 de maig al Teatret del Serrallo de Port de Tarragona. L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer de primera mà les oportunitats per a la implementació de noves tecnologies per ajudar a reduir l’impacte mediambiental a través de la col·laboració entre empreses dins del marc del PERTE de Descarbonització i d’altres eines de finançament especialitzades en I+D+i.

En aquesta edició es vol aprofundir en els reptes i factors clau en el procés de descarbonització i el futur de les indústries. Es tracta d’un tema de gran rellevància per al teixit empresarial de Tarragona, ja que la indústria és responsable d’una gran part del consum mundial d’energia i emissions de CO2. El procés de descarbonització i, el conseqüent de transició energètica, presenta desafiaments significatius, però també obre oportunitats per a la implementació de noves tecnologies i la reducció de l’impacte ambiental.


Altres notícies:


Les taules rodones de les jornades comptaran amb diversos ponents que abordaran els principals reptes des de diferents punts de vista: les oportunitats que la descarbonització pot obrir per a les indústries, les possibles barreres a superar, els ajuts europeus, etc. La jornada posarà un èmfasi especial en explicar els resultats del darrer gran programa d’ajudes derivat del PERTE de Descarbonització i també abordarà casos d’èxit i experiències d’empreses en projectes de circularitat, sostenibilitat i descarbonització.

La jornada ocuparà el matí dels dia 30 de maig de les 9 a les 13 hores. La benvinguda anirà a càrrec d’Ivan Ruiz, director general de FI Group; de Ramón Ignacio García, director general de l’APT; i d’Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya. El programa inclou dues taules rodones: una dedicada als “Reptes de la descarbonització” amb dos representants de la industria química tarragonina i Miriam Díaz de los Bernardos, directora Chemical Technologies Unit EURECAT / Directora Xarxa H2CAT; i l’altra, dedicada a “Finançament per a la descarbonització de la Indústria”, amb Luis A. Colunga, comissionat del PERTE Descarbonització del Ministeri d’Indústria; Emma Montserrat, subdirectora general adjunta de Banca Corporativa Bankinter; i Albert Farré-Escofet, director comercial d’FI Group. La darrera part de la jornada estarà ocupada per la presentació de tres casos d’èxit d’empreses dels sectors de la Química, de la industria auxiliar, etc.

La jornada és un esdeveniment presencial amb un aforament limitat. Les persones interessades en assistir-hi poden inscriure’s a través d’aquest enllaç: https://es.figroup.com/agenda/el-futuro-del-sector-industrial-retos-y-oportunidades-en-ladescarbonizacion