.

Un moment de la jornada dedicada a les llengües maternes

Els membres del Ple pel català al Camp de Tarragona celebren el seu encontre aprofitant el Dia Internacional de la Llengua Materna. Al voltant de 60 persones s’han interessat per ‘¿Com parlen els nous catalans?’ a la sala d’actes del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona en el marc de l’encontre anual del Ple.

Aquest és el segon any que el Ple pel Català al Camp de Tarragona fa coincidir la seva trobada amb el Dia Internacional de la Llengua Materna, fent evident que la millor manera d’acollir les persones que arriben a una cultura diferent de la seva és compartint el valor de totes les llengües. Per això s’ha aprofitat l’encontre anual del Ple per presentar algunes llengües que provenen de diferents llocs del món i que avui tenen parlants a Catalunya.

La trobada s’ha dividit en dues parts: la primera, a porta tancada; i la segona, oberta al públic. A les 18 h s’han reunit representants del Ple, tant tècnics com polítics, ja que és l’única vegada a l’any en què es convoquen els màxims representants de tots els organismes i entitats que el formen.

El director territorial del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs, ha fet un repàs de la feina feta al 2013 i ha avançat els projectes per al 2014. Ha destacat i agraït el treball de les persones que es dediquen al foment de la llengua al Camp, que tenen a més la voluntat de fer-ho en col·laboració.

Al seu torn, la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, s’ha referit a les dades lingüístiques del cens del 2011, que mostren com s’ha mantingut el nombre de parlants de català al Camp de Tarragona, encara que hi hagi hagut un increment de població important de persones estrangeres.