.

.

TOTS 21


L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat una moció del PSC contra el tancament de llits i quiròfans a l’Hospital Joan XXIII a l’estiu, un fet que es repeteix cada any. S’ha aprovat per 19 vots a favor i set en contra, amb la significativa oposició del governant ERC. El portaveu socialista, Mario Salas, ha demanat que el Govern presti més atenció a la sanitat a Tarragona

La portaveu de la CUP, Laia Estrada, al seu torn, ha reclamat que la sanitat sigui cent per cent pública, mentre Junts x Tarragona ha reconegut “dèficits greus” en assistència sanitària a la ciutat, però ha posat en dubte la “bondat de la moció” justament quan hi ha un projecte de nou hospital i dotació pressupostària. “Lluitaré amb qui faci falta que això sigui una realitat”, ha dit Dídac Nadal.

Xavi Puig, portaveu del govern municipal, defensat el vot contrari d’ERC dient que la Generalitat “no obre ni tanca llits, sinó que actua en funció de les necesssitats de la població, que són canviants. CatSalut ampliarà personal amb 500 profesisonals a diferents regions” . “Transitòria i flexible és la reducció ara de llits, és una adecucació”, segons el moment, ha recalcat. Puig ha destacat les noves inversions que s’han fet els darrers anys a Joan XXIII, que sumen 9,5 milions d’euros.

Redacció