.

Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament

Imatge d’arxiu d’un ple de l’Ajuntament

El ple municipal ha donat llum verd al recanvi en la gerència del Patronat Municipal de Turisme, de manera que Ángel Arenas substitueix el cessat Carles Sanz. Arenas ha passat un procés de selecció en el que s’hi han presentat vuit candidats.

El plenari, de caràcter extraordinari, també ha donat el vist-i-plau a una modificació de crèdit per valor de 127.000 euros per eixugar el deute contret que no disposava de consignació pressupostària.

El portaveu d’ERC, Pau Ricomà, ha tonat a destacar la tasca de l’anterior gerent. “La feina s’ha fet prou bé, i els resultats quant a nombre de visitants a la ciutat ha estat correcte”. Ricomà i Jordi Martí, de la CUP, han afirmat que “el nom del nou gerent se sentia per la ciutat”.

La decisió del cessament del gerent i el procés de selecció hagués hagut de passar per ple, ha dit Ricomà. “És un problema de veritable opacitat”. “No tenim coneixement de la resta d’aspirants”. Intervenció de l’Ajuntment ha afirmat que no era necesari que s’aprovés avui per ple de manera extraordinària. Ricomà ha dmanat que el nou gerent tingui coneixement del català.

Pau Pérez ha respost que l’informe d’Intervenció “és favorable” al nomenament i “són a la seva disposició” els perfils de tots els candidats. Ballesteros ha recordat que “és un càrrec de lliure designació”, i h titllat de treball “bo o molt bo”, el que ha fet l’anterior gerent. Ballesteros ha recordat que l’informe de l’interventor “és favorable”.

Jordi Martí, en nom de la CUP, ha subratllat l’opacitat que s’ha seguit en aquest procés, com tamb´el portaveu de Ciutadas, Rubén Viñuales, i la regidora de CDC, Cristina Guzmán. “No estic d’acord amb la lliure designació”, ha dit Viñuales, “i no sé si el senyor Arenas és el millor candidat. Ningú ha vist qui són els altres ni el currículum del senyor Arenas”.

La regidora i cap del Patronat Municipal de Turisme, Inmaculada Rodríguez, ha reiterat “la pèrdua da confiança” en Saez com a principal motiu del cessament. “El currículum del nou candidat és extraordinari i poc habitual”, ha dit, i ha negat manca de transparència en el procés. “Que tots sabessin qui era el nou gerent em recorda que quan era estudiant tothom sabia qui treuria matrícula d’honor. Potser aquesta persona té les millos qualitats i el millor currículum”.

L’alcalde ha destacat que és el primer cop que en un nomenament com aquest es convoqués una Junta de Portaveus i que el propi equip de govern no va filtrar la notícia del cssament per preservar la imatge de l’anterior gerent, acusat de pagar factures sense consignar. “El model turístic no variarà”, ha remarcat Ballesteros. L’alcalde ha recordat que el càrrec “és de lliure designació”.

La proposta s’ha aprovat amb 14 vots a favor (de l’equip de govern), 11 en contra (ERC, C’s, CUP i CDC), i una abstenció (ICV-EUiA).