.

Ajuntament de Constantí

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals la creació d’un Consell dels Infants municipal. Durant la sessió ordinària celebrada aquest dijous 30 de novembre es va aprovar la creació d’aquest Consell dels infants, que vol ser un òrgan consultiu i participatiu amb la finalitat de crear una estructura vàlida i estable de participació dels infants i adolescents i un òrgan de comunicació d’aquests amb les autoritats municipals.

La voluntat del consistori és que sigui un òrgan estable de joves que cursen entre 5è. de primària i 2n. d’ESO, independentment de la seva edat, on puguin exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees i opinions, debatre i prendre decisions, així com proposar accions concretes per tal de contribuir a la millora del municipi.

El Consell dels Infants de Constantí estarà formats per 4 representants i 4 suplents del cicle superior de primària (5è i 6è) del col•legi Mossèn Ramón Bergadà, 2 representants i 2 suplents del cicle superior de primària (5è i 6è) del col•legi Centcelles, 4 representants i 4 suplents de l’IES Constantí, del 1er cicle de secundària (1r i 2n d’ESO), i 4 representants i 4 suplents del col·legi Turó, 2 del cicle superior de primària (5è i 6è) i 2 del primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO). A més, també en formaran part l’alcalde, la regidora d’Ensenyament, un representat de cada grup municipal i un funcionari de l’Ajuntament.

A banda d’aquest punt, el Ple d’aquest passat dijous també va aprovar l’inici de l’expropiació forçosa per part de l’Ajuntament de dos immobles situats als números 24 i 26 del carrer Sant Pere. Es tracta de dues finques adjacents a la muralla que van patir un despreniment parcial del sostre i la façana. La voluntat del consistori és adquirir la propietat d’aquests immobles per tal de poder renovar l’entorn de la muralla i crear un espai que posi en valor els elements del patrimoni cultural i històric del municipi.

El Ple d’aquest dijous va estar marcat per l’acció reivindicativa que van protagonitzar diversos agents de la Policia Local, que durant tota la sessió van mostrar pancartes en què reclamaven millores en les seves condicions laboral i salarials, assegurant que “estan realitzant tasques que no els pertoquen.”