.

.

TOTS 21


El plenari municipal, durant la sessio d’avui. Foto: Twitter

El ple de l’Ajuntament ha donat compte d’una declaració institucional, llegida per l’alcalde per sensibilitzar la ciutadania sobre la Síndrome de Williams i incentivar un programa de suport. Així mateix s’ha donat suport al documental sobre la malaltia ‘La vida con Williams’. Es tractava d’una moció d’ERC que s’ha convertit finalment en una declaració institucional.

El debat de les mocions ha monopolitzat un ple que presentava molt pocs punts a lordre del dia. Així, s’ha donat curs per unanimitat a una proposta d’ICV-EUiA per a l’aplicació correcta de la Llei de la Renda garantida de ciutadania. També ha prosperat una moció de la CUP per garantir l’atenció a la població que pateixi pobresa energètica o l’exclusió habitacional. Totes les formacions hi han votat a favor tret de les abstencions de la portaveu ecosocialista Arga Sentís i de l’independent Josep Maria Prats.

El PDeCAT també ha vist com el plenari aprovava una moció per ampliar i millorar els serveis de prevenció, detecció i atenció relacionats amb la violència masclista. La proposta ha vist llum verda amb el suport de tots els grups municipals.

Inversions a Llevant i las CAPs

D’altra banda, la zona de Llevant tindrà un pla d’inversions, donant resposta a una moció de Ciutadans. També ha vist la llum una moció socialista per garantir el servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària. Ho ha fet per unanimitat de tots els grups.

En un altre ordre de coses, ERC ha defensat am èxit una moció, aprovada per unanimitat també, per dur a terme accions de millora a Bonavista i al mercat de diumenges. Els republicans busquen una reorganització de les parades per tal d’alliberar la façana dels edificis i organitzar millor els vials de sortida, per executar un pla de seguretat.

També els republicans han defensat amb èxit una moció per incrementar els efectius de la Guàrdia Urbana, que ha obtingut la resposta del tinent d’alcalde de seguretat, Javier Villamayor, que ha demanat coordinació per treballar en aquest tema amb veïns, entitats, cossos de seguretat i formacions polítiques.