.

.

TOTS 21

Imatge de l’Hotel Playa de Oro de Salou.

L’hotel Playa de Oro de Salou serà a partir d’ara ‘hotel refugi’ a la demarcació de Tarragona, segons ha anunciat el departament de Salut. El seu objectiu és que, quan es detecti un cas de coronavirus en algun dels establiments del territori, es pugui aïllar juntament amb els seus familiars o acompanyants de la persona infectada, en cas que les autoritats sanitàries determinin que és preceptiu passar una quarantena. L’establiment on s’hagi trobat el positiu haurà de gestionar el trasllat, però mai en transport públic.

El procediment sempre serà el mateix; en el cas en què un visitant tingui símptomes de patir la covid-19 durant la seva estada, des de recepció trucaran al 061 i es derivarà aquesta persona a un centre sanitari per fer un test PCR. Si surt positiu, se’l traslladarà en algun dels hotels refugi, sempre que no requereixi ingrés en un centre hospitalari.

La direcció general de Turisme de la Generalitat serà qui es farà càrrec dels costos que tingui l’hotel refugi per l’allotjament dels familiars o acompanyants afectats. El Peninsular de Girona i el Playa de Oro de Salou són els dos primers ‘hotel refugi’ que s’han donat a conèixer, si bé s’espera que n’hi hagi també a la demarcació de Barcelona i Lleida.

ACN