.

.

TOTS 21


Una imatge de l'entrada del Braç de Santa Tecla a la catedral de Tarragona. Foto: @Aiida_Sanchez

Una imatge de l’entrada del Braç de Santa Tecla a la catedral de Tarragona. Foto: @Aiida_Sanchez

Tarragona va viure ahir al vespre un dels actes més tradicionals i més sonats de la Festa Major, la Professó del Braç de Santa Tecla. En la que va ser la tercera i última sortida al complet del Seguici Popular, tarragonins i tarragonines es van aplegar al Pla de la Seu, davant de la catedral per veure l’entrada de la relíquia de la patrona.

Al llindar de la catedral, apareixia el tabernacle de la santa acompanyat per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, amb el vestuari cerimonial de les grans ocasions rituals, i en aquest moment la Banda Unió Musical interpretava la Marxa de Santa Tecla i els campaners engegaven els tocs de professó fins que van perdre de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la corporació municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tancaven la professó.

Els carrers de la Part Alta de la ciutat es van omplir a vessar per veure l’última sortida del Seguici Popular i l’entrada del Braç. Com és tradició, en arribar a la porta de la catedral, tot el Seguici es va obrir al pas de la relíquia i va fer una la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la van saludar i les quatre colles castelleres de la ciutat van alçar els seus pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marcaven el lent avançament del braç fins que va explotar la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la joia pirotècnica de la palma del martiri preparada per la Pirotècnia Martí, de Borriana . L’acte va finalitzar, com sempre, amb el tancament de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la seva capella.

V.Tapias