.

La plaça Mercadal amb l'Ajuntament al fons. Foto: Cedida

La plaça Mercadal amb l’Ajuntament al fons. Foto: Cedida

El Pla d’Acció Municipal 2023-2027 inclourà accions proposades directament per la ciutadania. Així ho preveu el procés de participació ciutadana dissenyat per la regidoria de Bon Govern, Transparència i Participació. El procés s’iniciarà el dimecres 18 d’octubre amb l’audiència pública en la que el Govern de Reus presentarà les accions del pla recollides a partir de les aportacions del cos tècnic i polític de l’Ajuntament.

Montserrat Flores, regidora de Bon Govern, Transparència i Participació: “El procés participatiu que hem dissenyat té en compte tant la informació com la participació de la ciutadania: és tant important que les reusenques i reusencs coneguin la planificació estratègica i les accions que el govern impulsarà en aquest mandat, com que hi puguin fer aportacions a partir de necessitats, visions i interessos diferents. Tot plegat amb una voluntat de retiment de comptes a la ciutadania i d’enfortiment democràtic”.

L’audiència pública del Pla d’Acció Municipal 2023-2027 tindrà lloc al Centre Cívic Llevant el dimecres 18 d’octubre, a les 18:00h. A partir d’aquí s’engegarà la fase de proposta de la ciutadania.

Els dies 23, 24 i 25 es faran tres tallers de participació, un per cada eix amb el que s’estructurarà el document de planificació. En aquestes sessions, la ciutadania de més de 14 anys amb un vincle a Reus, podrà fer propostes sobre accions concretes a incloure al PAM. Seran tallers presencials que es faran als centres cívics, de 18:00 a 19:30h:

  • Dilluns 23, al Centre Cívic Mestral.
  • Dimarts 24, al Centre Cívic Migjorn.
  • Dimecres 25, al Centre Cívic Llevant.

A partir del 2 de novembre s’iniciarà la fase de votació. Les propostes recollides als tallers de participació seran validades i es penjaran a la plataforma virtual Reus Participa. Les persones de 14 anys o més, empadronades a Reus, podran votar-ne 6 (dos d’entre les propostes sorgides en cada un dels tres tallers de participació). Les 6 propostes més votades per la ciutadania s’incorporaran directament a la redacció definitiva del PAM.

Per tal de facilitar la votació, en aquesta fase hi haurà suport a la participació a la seu de la regidoria de Bon Govern, Transparència i Participació, al Centre Cívic del Carme. Igualment, s’instal·laran Punts d’Interacció Mòbil per acostar el procés de votació a la ciutadania:

  • 6 de novembre, de 10:00-13:00h: Mercat Central
  • 8 de novembre, de 10:00-13:00h: Mercat del Carrilet
  • 11 de novembre, de 10:00 a 13h: Plaça del Gegant Indi.

En paral·lel, el Govern obrirà un procés d’informació sobre el Pla d’Acció Municipal amb els grups polítics de l’Ajuntament.

Audiències públiques
L’Ajuntament de Reus ha programat dues audiències públiques consecutives aquest més d’octubre amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania informació i la possibilitat de participar en dos instruments estratègics d’acció i de planificació econòmica: el Pla d’Acció Municipal i els expedients de pressupostos i ordenances fiscals 2024.

  • Dimecres, 18 d’octubre a les 18:00h, al Centre Cívic Llevant: Audiència Pública Pla d’Acció Municipal 2023-2027.
  • Dijous, 19 d’octubre, a les 17:00h, al Centre Cívic Llevant: Audiència Pública Pressupost i Ordenances 2024.

L’audiència pública és un instrument de participació ciutadana, previst als articles 51 i 52 del nou Reglament, que consisteix en una trobada entre l’Ajuntament i la ciutadana «perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal».

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */