.

El Numància és un mal amfitrió. El Nuevo Los Pajaritos de Sòria és el domicili d’un equip que ha guanyat sis dels sets partits disputats davant de la seva afició. Tercer amb 25 punts, rep aquest diumenge (12.00 hores) un Nàstic necessitat de guanyar fora el que es deixa escapar a casa. Pendent d’un fil per caure a la zona de descens després de la victòria de l’Almeria davant el Saragossa (el millor diferencial de gols encara li permet treure el cap per sobre l’aigua), els granes (15 punts) han d’aprofitar la màgia que semblen reservar pels desplaçaments. Ho faran sense Gaztañaga (un fixo en l’era Rodri a l’onze inicial), per acumulació de grogues, i amb un doble pivot defensiu improvisat per tant. Res de nou per un equip acostumat a viure condicionat per les baixes. Djetei, Omar i Silvestre continuen lesionats. Ara bé, la recuperació de Zahibo sembla destinar-lo directament cap a l’alineació titular per combinar-se amb Tejera.

Els tarragonins arriben a la quinzena jornada amb la derrota contra l’Oviedo a l’últim minut (1-2) com a exemple del que pot donar i del que pot acabar sent. Una bona primera meitat i una segona inservible. La petició de Rodri a l’equip en la roda de premsa prèvia al viatge era doncs clara: cal estabilitat després de perdre tantes ocasions per fer un salt cap a la zona tranquil·la de la taula. “Ara no es queda un altre remei -afirmava- que intentar consolidar allò que estem fent, no hi ha més marge. Tenim assimilades moltes coses i no ens hem d’excusar en què l’equip està en creixement, hem de començar a no perdre”. Part de la culpa, per l’herència acumulada, segons deixava caure: “No es van treure punts a principis de temporada i arrosseguem un petit dèficit i sempre que hem pogut arribar a la zona mitjana, hem fallat a casa. Hem de fer un partit complet”.

La llista de convocats és la següent: Dimitrievski; Kakabadze;  J. Jiménez;  Xavi Molina; Zahibo; Delgado; Uche; Emaná. S; Juan Muñiz; Barreiro; Maikel Mesa; Perone; Suzuki;  Dongou; Tete; Abraham; Tejera i Bernabé.