.

L'obra de l'artista badaloní destaca pel predomini de les tonalitats blaves de la mediterrània

L’obra de l’artista badaloní destaca pel predomini de les tonalitats blaves de la mediterrània

L’artista Rafa Romero inaugura avui divendres, 29 de març, a les 20 hores, l’exposició de pintura “Blavor”, que es podrà visitar a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils fins el 3 de maig.

Tot i ser policromàtica, l’obra del Romero destaca per les tonalitats blaves, com una constant  reivindicativa de la Mediterrània que, segons afirma ell mateix, l’ha construït com un pintor blau, costaner, mariner, aquàtic i salí.

L’autor explica que les escenografies, amb la seva aura blavosa, són sempre inventades i rescatades d’un insistent imaginari. Mostren espais idíl·lics, de vegades simbòlics; llocs buits abandonats o adormits en la seva serenor, on personatges com estàtics gats, peixos gregaris o pesadors enigmàtics manifesten les seves nostàlgies.

Rafael Romero (Badalona, 1967) és doctor “Cum Laude” en Belles Arts i professor del “Laboratori de tècniques i materials pictòrics i escultòrics” de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Desenvolupa el seu treball artístic des de fa més de 30 anys.

La seva obra ha estat mostrada una cinquantena de vegades individualment i unes 130 col·lectivament a institucions públiques i privades nacionals i internacionals. També ha participat a 15 Fires Internacionals d’Art contemporani i ha estat guardonat en una vintena d’ocasions a diferents certàmens nacionals d’arts plàstiques.

Actualment, Rafael Romero és artista de les Galeries Jordi Barnadas de Barcelona, Art Gallery Barnadas Huang de Singapore, María Nieves Martín de Badajoz, Arbre Bleu d’ Essaouira, Marroc, Joan Planellas de Tossa de Mar i “In der Mühle” de Schornbach (Alemanya).

La seva obra es troba a diferents col·leccions i museus, entre els quals destaquen el Museu Marugame Hirai d’ Art Espanyol Contemporani de Marugame (Japó), el Museu Palau Novella d’Olivella (Barcelona), el Museu d’Art Modern de Tarragona (Tarragona), el Museu del Dibujo Julio Gavín Castillo de Larrés (Huesca), la Casa Museu de Miguel Hernández d’Orihuela (Alicante), el Museu d’Argentona (Barcelona), la Col·lecció Suñol d’Art Contemporani (Barcelona), el Museu Cortijo Miraflores de Marbella (Màlaga), el Museu de Belles Arts de Cartago (Tunis), el Museu Español del Grabado de Marbella (Màlaga) i el Museu Fueguino d’Art de Rio Grande (Argentina).