.

Un moment de la construcció del Pessebre de Sorra

Com cada any, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca impulsa el tradicional Pessebre de Sorra, que enguany arriba a la 18a edició.

El Parc del Pinar de Perruquet de la Pineda acull, un any més, les espectaculars escultures de sorra que donen forma al Pessebre.  En paral·lel s’organitzaran diverses activitats familiars perquè grans i petits puguin gaudir d’aquesta tradició vila-secana.

Els treballs de construcció de les monumentals escultures hauran d’estar enllestits el proper dissabte 9 de desembre. Durant aquests dies, diversos artistes de diferents països donen forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent, aconseguint un resultat sorprenent pels visitants que només es desvetllarà a mesura que les escultures es vagin alçant.

Coordinats per l’artista catalana Núria Vallverdú, un total de 8 escultors procedents de diferents ciutats europees treballen en l’elaboració d’aquest pessebre. En concret són: Ludo Roders (Rotterdam), Daniel Doyle (Dublin), Bruno Macdonald (Ringe), David Enguerrand (Ixelles), Gianni Schiumarini (Forti), Benit Dutherage (Vias) i Mario Hernández (Barcelona).

El Pessebre de Sorra tindrà unes dimensions de 200 m2 de superfície i estarà format per 280m3 de sorra, fet que suposa manipular i treballar amb més de 400 tones de sorra.

El grup escultòric es podrà visitar fins al proper 9 de gener en horari de 10 a 21 hores. En paral·lel, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca ha organitzat diverses activitats familiars gratuïtes de temàtica nadalenca. En primer lloc, el diumenge 10 de desembre (de 12.00 a 13.00 h) tindrà lloc una cantada de nadales a càrrec de la Coral de Jubilats de La Pineda.

Tallers de manualitats nadalenques

D’altra banda, els més petits podran gaudir dels següents tallers de manualitats nadalenques (en horari d’11.30 a 13.00 h):

Dissabte 9 de desembre: Taller d’arbres de Nadal

Dissabte 16 de desembre: Taller de rens

Dimarts 2 de gener: Taller de boles de Nadal

Dimecres 3 de gener: Taller de gots de Nadal

Dijous 4 de gener: Taller de joguines