.

.

TOTS 21

Imatge de la protesta del personal de pisos dels hotels de PortAventura, de l’empresa Claro Sol. . Foto: Sílvia Jardí

El comitè del personal de pisos dels hotels de PortAventura, que ha convocat diverses jornades de protesta després de no arribar a un acord en la negociació amb l’empresa Claro Sol, ha denunciat l’acomiadament d’una treballadora després de les mobilitzacions.

Segons ha explicat aquest dilluns la presidenta del comitè, Loli López, la treballadora va anar dissabte al seu lloc de feina i li van entregar una carta d’acomiadament disciplinari en què s’al·legava que havia baixat el rendiment. “Tampoc diuen quin és el rendiment que hauria de tenir la cambrera, que no està ni en habitacions, sinó en zones”, ha explicat López, que reclama que se la readmeti. Per tot plegat, sospiten que l’acomiadament és “una amenaça” i asseguren que “han aprofitat per treure’s de sobre una de les persones que guanya més diners de la plantilla”, perquè cobra un complement personal més elevat que la resta.

Els sindicats ho estudien amb els serveis jurídics i estan a l’espera de si l’empresa ho tira endavant.
La plantilla explica que, normalment, se sanciona els treballadors que no han complit amb la feina, però consideren que Claro Sol “ha agafat la directa”. “Volen fer neteja del personal i dels que cobrem més per antiguitat”, ha assegurat Sònia Moreso, delegada del comitè d’empresa.

Les protestes van començar divendres passat, han continuat aquest dimarts i s’allargaran fins a finals de mes. El personal està pendent que l’empresa reprengui la negociació, que es va iniciar després que el personal desconvoqués la vaga per iniciar la mediació. No descarten tornar a la vaga si el procés continua encallat.

ACN