.

.

TOTS 21


Marc Arza, cap de llista a la demarcació, i la candidata, i la regidora de Reus, Montse Caelles. Foto: Cedida

Marc Arza, cap de llista a la demarcació, i la candidata, i la regidora de Reus, Montse Caelles, han presentat la proposta en l’àmbit cultural del PDeCAT. Arza s’ha compromès a tirar endavant una llei que permeti dotar de major recursos a les programacions culturals que es duguin a terme, en una planificació conjunta entre els principals municipis del Camp de Tarragona.

En aquest sentit, el candidat del PDeCAT ha destacat la importància d’actuar conjuntament per evitar que activitats culturals es contraprogramin. Per Arza “treballar plegats ens permetrà una major projecció, arribar a més públics i això beneficiarà al consum cultural i als creadors”.

El PDeCAT aposta, també en l’àmbit cultural, per la vertebració de polítiques conjuntes emmarcades en la col·laboració entre ciutats com Reus, Tarragona, Vila-seca, Salou, o Cambrils, per “impulsar l’àrea metropolitana del Camp de Tarragona que configuren aquests municipis, que sumen prop de mig milió d’habitants”, ha manifestat Arza.

Montse Caelles, ha post en relleu la necessitat d’impulsar una llei de mecenatge que permeti dotar de més finançament al sector cultural. Caelles ha recordat que la programació de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017, es va aconseguir un finançament del 60% de fons privats. Ha manifestat que “aquest finançament addicional, junt amb accions de suport als creadors i la implantació d’un IVA cultural, permetran impulsar molts més projectes culturals”, ha destacat la regidora reusenca.

A la roda de premsa, quan ha tingut lloc des del Teatre Bartrina de Reus, Arza ha posat en valor el turisme basat en l’oferta cultural com a potencial de la regió. Considera que el turisme de patrimoni cultural és un actiu consolidat i la programació cultural pot ser-ho també, si es potencia des de l’administració.

Pel cap de llista del PDeCAT “la cultura comença des dels pobles i ciutats i és un bé públic s’ha de preservar”. Arza també ha coincidit en subratllat la importància del mecenatge, i en aquesta línia considera que la col·laboració entre l’administració pública i el sector privat com fundacions i entitats és molt important.

Redacció