.

Ferran Bel, Albert Abelló i Cristina Guzmán, a l'estand dels Jocs Mediterranis. Foto: Tarragona21.cat

Ferran Bel, Albert Abelló i Cristina Guzmán, a l’estand dels Jocs Mediterranis. Foto: Tarragona21.cat

Ferran Bel, diputat del PDECat al Congrés, ha lamentat avui la reticència de l’Estat a aportar un finançament pels Jocs Mediterranis de Tarragona que serà al voltant d’un terç del que va aportar pels Jocs d’Almeria l’any 2005. Bel ha remarcat que si l’Estat acaba aportant els 12 milions pendents de finançament, en total Tarragona 2017 n’haurà rebut 15, que són un 35% dels 42 que va cobrar Almeria 2005 del govern estatal.

El diputat demòcrata ha tret pit per la proposició no de llei presentada pel seu grup (i que va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups del Congrés menys el PP) que demana a l’Estat el pagament dels 12 milions pendents. Tot i no ser d’obligat compliment, Bel posa en valor el text recolzant-se en el fet que el compromís concreta l’aportació del finançament.

El diputat ha anat més enllà i ha afirmat que l’acord podria fer que el PP necessités incloure els diners per Tarragona 2017 com a condició per aconseguir l’aprovació dels pressupostos per l’any que ve, tot i que els populars podrien prorrogar els anteriors, o podria ser massa tard pels Jocs perquè l’Estat té temps fins el setembre per aprovar-los.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de CDC, Albert Abelló, ha recordat que l’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, va qualificar “d’ocurrència” l’alerta de CDC sobre el futur problema de finançament dels Jocs del febrer de l’any passat. “Ara diu que el vot en contra del PP a la PNL del Partit demòcrata és una anècdota”, ha manifestat Abelló, que ha apuntat que “en tot cas, es tracta d’una anècdota de 12 milions d’euros”.