.

amfi

Els problemes per poder obrir tots els dies de la setmana i poder absorvir la molta demanda existent han obligat a l’Ajuntament de Tarragona ha començar a treballar per buscar una opció externa per cobrir els buits on no ha arribat la gestió pública.

La nova llei, que no permet a l’Ajuntament augmentar personal o cobrir baixes d’aquest, ha provocat que en alguns museus s’hagin tancat per restricció d’horari. La setmana passada sense anar més lluny, no es va poder visitar el fòrum per malaltia dels treballadors que no es va poder substituir.

En els darrers dos anys han estat constants les queixes pel tancament temporal d’espais turístics i de Patrimoni de la ciutat que encara continuen com per exemple les restriccions de visites de la Casa Canals i Castellarnau.

L’Ajuntament contempla també la possibilitat d’obrir els museus els dilluns dia habitualment de festa fions ara.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que actualment es necessita un mínim de 43 persones per poder complir amb tota la demanda existent i l’Ajuntament en té 25.

Floria ha assegurat que es tenen les necessitats de poder fer una gestió més modernitzada dels espais per poder fer més atractiu el Patrimoni Mundial del conjunt de Tarraco. La solució de buscar una empresa municipal com passa en altres  ciutats tampoc es pot fer per llei.

La mateixa Begoña Floria ha remarcat que “s’ha de buscar un model de gestió que segueixi tenint un control públic i garanties laborals pels treballadors però que ens permeti millorar l’oferta del Patrimoni”.

Avui s’ha anunciat a la comissió de cultura que s’inicia el procés per tenir una gestió pública indirecta. Aquesta gestió pública indirecta passarà perquè l’Ajuntament pugui decidir el relat del monument i els preus entre altres detalls. Floria ha dit que prefereix una gestió curta d’un màxim de sis anys que permeti veure com funciona i no hipotequi la ciutat.

El procés per aquesta gestió pública indirecte acaba de començar i tindrà haurà una proposta tècnica inicialment. El procés s’allargarà fins el desembre i el primer semestre 2017 s’hauria de posar en marxa el nou model de gestió dels monuments de Tarraco.

L’Ajuntament garanteix el futur laboral dels treballadors que estan a les portes dels museus i els oferirà un canvi de lloc a aquells que ho vulguin. Floria ha explicat que hi ha necessitats a l’Ajuntament per cobrir diferents llocs de treball com per exemple a les escoles.