.

Constitució de la Comissió de Seguiment de Tàrraco. Foto: Mauri Fernandez

Constitució de la Comissió de Seguiment de Tàrraco. Foto: Mauri Fernandez

Aquest matí s’ha constituït la Comissió Paritària de Seguiment de l’acord marc sobre el Patrimoni de Tàrraco, que es va signar el passat 4 de desembre entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Tarragona. El principal objectiu de la Comissió és coordinar tècnicament les tasques i projectes a mig termini que han de consolidar el Patrimoni Mundial de Tàrraco com a referent cultural, educatiu i turístic.

A la reunió hi han assistit la consellera de Patrimoni, Begoña Floria; el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma; el gerent de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Xavier Arola, i els coordinadors del projecte, Xavier Llovera i Joan Menchon. En aquesta primera trobada s’ha acordat que les properes reunions seran tècniques i de caràcter mensual i s’han fixat les fites per dur a terme durant el primer semestre del 2016 en el marc dels acords signats pel conseller de Cultura de la Generalitat i l’alcalde de Tarragona.

Pel que fa a la construcció del relat únic del Patrimoni de Tàrraco s’ha establert que s’iniciarà el relat de l’espai de síntesis i dels monuments del Conjunt de Tàrraco, s’aprovarà la senyalització pilot, es fixaran les previsions d’implementació i s’elaborarà un pla de comunicació i dinamització educativa, cultural i turística. Per a la posada en marxa d’una instal·lació museística que esdevingui l’espai de síntesi per descobrir el passat romà de la ciutat, es treballarà en la posada en marxa de l’entrada conjunta, la definició d’un model operatiu i l’aprovació i el calendari dels projectes de l’Espai de Síntesi. Finalment, es realitzarà la priorització i calendarització de les accions establertes en el Pla de Gestió Integral del Patrimoni Mundial de Tàrraco.