.

Imatge de l'estació de Tarragona

Imatge de l’estació de Tarragona

“És urgent modernitzar els trens, planificar nous horaris i parades a Rodalies i millorar la informació als usuaris del transport públic”. Així ho ha afirmat la diputada de Ciutadans (C’s), Marina Bravo, al debat de la interpel·lació del partit sobre infraestructures ferroviàries al ple del Parlament, que s’ha aprovat per unanimitat.

Bravo ha criticat que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, hagi demanat el traspàs de les competències de Rodalies a Catalunya: “qui va a Madrid exigint dividir la xarxa ferroviària difícilment pot negociar millores per a la nostra infraestructura”.

Marina Bravo ha anunciat que demà anirà al Congrés dels Diputats per presentar juntament amb el portaveu de C’s en Foment, Fernando Navarro, una PNL per millorar el sistema ferroviari català: “Tot i que la Generalitat ha renunciat al diàleg, des de C’s defensem també des del Congrés millores per a Catalunya”, com les que necessita el servei de Rodalies.

En relació als Ferrocarrils de la Generalitat, ha apostat perquè el Govern estableix “un pla de substitució” dels trens més antics i d’aquells que per les seves característiques no s’adapten als serveis que presten. “És necessari actuar en la infraestructura per fer front a la demanda dels usuaris en condicions òptimes”, considera.

Al ple del Parlament, ha defensat per a Rodalies “planificar les actuacions necessàries per complementar el servei amb altres mitjans de transport”. En aquest sentit, ha manifestat que és necessari definir “les relacions, freqüències i parades” al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre una vegada oberta la variant de Vandellòs i les d’origen i destinació a Barcelona. A més, ha instat a la Generalitat a “millorar la informació i l’atenció als usuaris” i ha proposat “posar mapes i els horaris a les andanes”, entre altres iniciatives.