.

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció del Patit Popular Català que referma la seva aposta pel projecte del nou BCN World. La cambra catalana ho ha aprovat amb 111 vots favor (JxSí, C’s, PSC i PPC), 20 en contra (CSQP i CUP) i 1 abstenció (1 diputat de JxSí).

El diputat per Tarragona del PPC al Parlament de Catalunya, Alejandro Fernández, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació de la moció presentada que “referma el compromís de la cambra amb el projecte CRT Vila-Seca i Salou”. Pel diputat popular “per fi s’avança en la bona direcció i s’ha acabat donant la raó als arguments del PP”.

Alejandro Fernández ha explicat que aquesta moció referma el compromís del Parlament en cinc aspectes, entre els que ha destacat que el projecte CRT “no sigui un instrument de negociació entorn a la qüestió de confiança anunciada pel president Puigdemont”.

Així mateix, el diputat del PPC ha explicat la resta de punts de la moció: “El compliment de forma rigorosa el calendari anunciat, per fer una realitat el projecte en el termini més breu possible i l’acceleració de l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic de reordenació amb el consens de les administracions implicades, per tal de donar l’impuls definitiu al projecte”.

Per altra banda, Alejandro Fernández ha destacat “el respecte per les marques locals”. En aquest sentit, la moció demana “incentivar la inclusió per part dels inversors de topònims del territori i referències a la seva marca turística en les denominacions comercials triades per a referir-se al centre turístic integrat del CRT de Vila-seca i Salou”.

Finalment, el diputat del PPC ha explicat que un últim aspecte de la moció recull “incloure que l’1% de la inversió realitzada, es dediqui a programes socials i a actuacions en el territori, així com la fórmula per a la seva inclusió al plec de condicions per a l’atorgament de les llicències de casino”.