.

El Parc de Nadal ofereix 36 propostes diverses

El Parc de Nadal ofereix 36 propostes diverses

El Recinte Firal del Palau de Congressos acull un any més el tradicional Parc de Nadal Infantil 2013 de Tarragona des d’avui 26 de desembre fins al 3 de gener del nou any 2014 amb 36 propostes diverses que volen potenciar la creativitat dels més petits.

La inauguració ha tingut lloc aquest matí a les 12h en què ja moltes famílies i petits han volgut apropar-s’hi en aquesta primera jornada el dia de Sant Esteve. La regidora de Joventut, Ivana Martínez, ha presidit l’acte agraint la col·laboració de les diverses entitats i voluntaris i animant a la participació del Parc.

Martínez ha explicat a Tarragona21 que “s’ha treballat especialment amb l’Àrea de cooperació per tal de fomentar i donar a conèixer altres cultures i hem volgut fomentar la imaginació dels infants amb els diversos tallers”.

L’any passat unes 20.000 persones van visitar el Recinte Firal durant aquestes dates i enguany esperen superar la xifra. L’aforament diari màxim és de 2.100.

La regidora de Joventut, Ivana Martínez, i el director del Parc, Yago Magallanes, inaugurant el Parc de Nadal aquest matí

La regidora de Joventut, Ivana Martínez, i el director del Parc, Yago Magallanes, inaugurant el Parc de Nadal aquest matí

Fins a 36 tallers formen enguany l’oferta del Parc de Nadal, dividits per vuit zones dels personatges del Club dels Tarraconins explica a aquest digital el director del Parc i presentador del programa infantil, Yago Magallanes. “És un espai familiar per a què el visitin els més petits amb les seves famílies amb l’objectiu principal de què siguin els nens els que experimentin i participin potenciant La seva creativitat amb propostes que normalment no poden fer a l’escola” comenta.

Enguany 21 activitats són noves respecte a l’any passat per tal que els nens “no es trobin un parc repetitiu sinó amb novetats” declara Magallanes, qui assenyala que “hi ha diversos eixos i àmbits temàtics com l’enginyeria, la creativitat, la medicina, la cultura, el medi ambient i la cooperació” entre altres. El director del parc destaca que “un dels principals temes de treball és els drets dels infants a nivell local, europeu i exterior amb l’Àfrica”.

Un espai per fomentar la creativitat amb construccions de fusta al Parc de Nadal

Un espai per fomentar la creativitat amb construccions de fusta al Parc de Nadal

Per aquest motiu, entre els tallers s’hi troben alguns com un d’enginyeria per crear petits robots, un per fer missatges dirigits a Àfrica, un de pintures i quadres artístics, un per aprendre anglès o un per fer galetes de Nadal. També hi ha espais de ball, zona de maquillatge Quechua, una quiròfan per operar pelutxos, un petit teatre i fins i tot un per fer construccions de fusta, el Kapla. No falten tampoc diversos inflables, una zona estil circ per fer jocs malabars, una per jugar al Scalextric, una pista de patinatge, rocòdrom i fins i tot una granja-escola per fer polseres amb llana d’ovella entre molts altres.

La pista de patinatge del Parc de Nadal

La pista de patinatge del Parc de Nadal

Fins al 3 de gener també hi han programats diversos espectacles sobre l’escenari com el primer que ha obert aquest matí la fira amb un grup de Gospel amb nens i nenes rescatats de l’explotació Infantil a Madagascar i que oferiran aquesta tarda un concert al Palau de Congressos.

Les entrades es venen a les taquilles del mateix Parc a un preu de 3€ per a nens i nenes de 2 a 17 anys més 1€ per cada acompanyant adult. El preu es redueix a un euro menys per als que siguin socis del Club dels Tarraconins ensenyant el carnet. A més hi ha la possibilitat de comprar un abonament per anar tots els dies a un preu de 10€ que permet accés lliure i l’acompanyament d’un adult. Els menors de 2 anys, majors de 65 o persones amb discapacitat tenen accés gratuït.

L’horari de visita és al matí d’11 a 14h i les tardes de 17 a 20h, excepte el dia 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí en què el Parc estarà tancat.

-Adrià Recasens-