.

.

TOTS 21


Pla general de l’alberg per a sense sostre del Palau Firal de Tarragona. Foto: Eloi Tost

Una mitjana d’entre 30 i 35 persones sense sostre s’han vist acollides per poder passar la nit al Palau de Congressos durant l’episodi de temporal de neu i fred de les darreres 72 hores. Unes xifres que gairebé tripliquen el nombre d’usuaris dels dies previs, xifrats en una mitjana d’entre 12 i 15 persones. Segons han informat a Tots21 fonts del consistori, el recinte ha pogut fer les funcions de refugi provisional perquè ja estava adequat per poder atendre a les persones sense sostre durant el toc de queda decretat per la Covid-19. Una actuació posada en marxa pel departament de Serveis Socials conjuntament amb Protecció Civil i Creu Roja.

De cara a una solució més permanent, cal recordar a consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, va afirmar durant la presentació davant la premsa del reacondicinament d’aquest espai dins del context de la pandèmia que des del consistori treballen amb un projecte, més a llarg termini, de concretar un centre de dia per a persones sense llar.

És possible que les temperatures no baixin dels 0 graus, i per tant la Generalitat no activi el dispositiu “Operació Iglú”, consistent en un operatiu de recerca nocturna al carrer per localitzar persones sense sostre. Tot i així, al tenir habilitat el Recinte Firal com espai de pernocta de les persones sense llar, s’ha sol·licitat el suport de la Guàrdia Urbana per tal de reforçar la tasca informativa a totes les persones que puguin estar interessades en fer ús de les instal·lacions, com a mínim durant aquests dies que es preveuen gèlids.

J.S.