.

Pere Granados, a l'esquerra, junt al seu soci de govern Mario García, durant el ple d'avui

El pacte de Govern municipal a Salou entre CiU/FUPS i el PP ja està trencat després de les últimes accions i després d’un ple tempestuós, amb posteriors declaracions a la premsa on l’alcalde, Pere Granados, i el portaveu del PP, Mario García, s’han dit el nom del porc i les desqualificacions mútues han arribat a límits insostenibles.

Granados ha acusat García d’haver orquestrat la polèmica per un ‘xiringuito’ atorgat a un cunyat d’una regidora de l’equip de Granados, de “mentir” en aquest cas i d’haver intentat fer una acció “molt greu”, que podria tenir repercusions legals en haver demanat al secretari municipal que canviés el vot que va emetre en una Junta de Govern.

“Avui el PP de Salou ha escenificat la ruptura del pacte”, ha dit Granados a la premsa. Grandos està fent un invetari de les “deslleialtat” del PP: “És deplorable, lamentable i irresponsable aquest últim episodi de la guingueta, faltant a la veritat i proposant al secretari d’una Junta de Govern que modifiqui el contingut d’una Junta de Govern l’endemà d’haver-se reunit i deliberat”. “El secretari ja li ha dit que no port modificat-ho”. Amb això, “Mario García hauria de deixar l’equip de govern”. “Li hem volgut demanar explicacions i no ens les ha donades”.

Després d’un escandalós ple amb acusacions creuades, Granados ha dibuixat per la premsa l’escenari que de fet serà el que s’imposarà: molts regidors de l’equip de govern ja li han manifestat que no volen votar la investidura de Mario García per a alcalde, i per tant, “existeix la possibilitat que el tema no s’inclogui en l’ordre del dia” del ple on hauria d’haver el relleu d’alcalde, és a dir, el proper 25 de juny.

L’alternativa: la moció de censura

L’altra escenari és “una moció de censura” liderada pel PP. Granados ha reptat el PP que “presenti els vots” per fer efectiu el canvi d’Alcaldia, “si és que els té”.

Per la seva part, Mario García ha dit a la premsa que si es dóna aquest cas, que el relleu no s’inclogui a l’ordre del dia del ple, el PP “abandonarà l’equip de govern, evidentment”. “La dignitat dels votants del PP arinbarà el dia 25 de juny”, ha subratllat.

El que queda clar és que l’un -l’alcalde- intenta que el PP deixi el govern “per dignitat” i l’altre -els tres regidors del PP- no ho fan i esperen si Granados dóna el pas i els fa fora. Per Granados, el PP busca aquesta segona opció “per poder-me acusar d’haver trencat el pacte de govern” i no tenir paraula.

El portaveu del PSC, Zacarias Henar

Geometria variable

Així les coses, Granados governarà el darrer any de mandat municipal “amb acords puntuals” en base a projectes i no pas amb un nou pacte de legislatura. Justament, el portaveu del PSC, Zacarias Henar, s’ha ofert durant el plenari a arribar a “acords polítics. Aquí ens trobaran”, ha dit. Qui també està tenint una actuació moderada amb l’equip de govern és el regidor independent Pablo Otal i amb qui Granados podria comptar per escenficar la seva geometria variable.

El ple i les posteriors declaracions a la premsa ha estat escenari d’un foc creuat mai vist en aquest mandat. El PSC havia tret el cas de la guingueta de platja per reclamar que en aquest cas s’havia d’haver fet un concurs públic i Granados ha sortit acusant Mario Garcia d’haver filtrat el cas a la premsa, d’haver intentat “canviar un procérs violant el dret”, en refència al fet que García hagués demanat al secretari canviar el signe del seu vot quan una Junta de Govern anterior havia votat a favor de la concessió. En l’acta oficial, a la que ha tingut accés Tarragona21, el secretari municipal afirma que Mario García va donar el seu vist-i-plau a la concessió. García va afirmar després que s’havia abstingut i va demanar que així figurés. Aquesta petició és la que Granados, advocat de professió, titlla de “molt greu”, i que pot tenir repercusions legals.

Davant les greus acusacions de l’alcalde, García ha respost negant que ell filtrés el cas de la guingueta a la premsa i acusant el seu teòric company de govern d’haver publicat “una lamentable nota al web municipal” on s’afirmava que Garcia havia abandonat una posterior reunió on se li demanaven explicacions del que havia fet. “Mai hem dit que hi ha hagut irregualritats”, ha dit García. Granados l’ha respost dient que de nou “menteix”. En acabar el ple alguns regidors han acusat García d’haver intentat convèncer alguns regidors per dur el cas als tribunals.

Al seu torn amb la premsa, García ha dit que el PP no abandona l’equip de govern “perquè nosaltres no hem posat mai en qüestió el pacte”.

‘El PP ha intentat una moció de censura’

Tot i els escarafalls el PP no plega i l’alcalde no els fa fora per no ser titllat d’haver traït el pacte. En l’inventari, Granados acusa d’haver intentat “una moció de censura” contra el seu equip i ha detallat les “deslleialtats” del grup municipal del PP i del PP provincial des de l’inici del mandat, com ara que frenés una inversió de 200.000 euros al Camí de Ronda. O la fiscalitat del CRT, on Granados observa també un comportament deslleial, o quan García va acusar l’Ajuntament d’haver retirat una pancarta del PP “quan la van retirar ells”.

Granados afirma que el ple ha estat “unja farsa” del PP i s’ha preguntat a la premsa “si aguanten perquè necessiten el sou”.

Granados ha acabat el ple amb una frase lapidària: “La cosa està més que llesta”. Al seu torn, Garcia ha comentat aquest dies a diferents regidors que el pacte “està trencat”, tot i que així no ho diu a la premsa.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */