.

Jaume López arriba a l’Ajuntament amb un ampli bagatge de lluita en el sindicalisme alternatiu. Foto: Tarragona21

El número set de la llista de la CUP les passades municipals, Jaume López, serà el substitut de Jordi Martí com a regidor dels anticapitalistes a l’ajuntament de Tarragona. El recanvi no serà immediat i no es visualitzarà en el plenari de la setmana vinent perquè la tramitació legal, que contempla la ratificació final de la Junta Electoral un cop tots els candidats que el precedien a la llista hagin formalitzat per escrit la seva renúncia, serà llarg. De fet, ni tan sols està garantit que pugui ocupar l’escó en el plenari del mes vinent. Tanmateix, la decisió ja està presa tal com han explicat aquesta tarda en roda de premsa els responsables de la formació d’esquerres.

Martí ha reiterat el que ja era un secret publicat després que la carta de renúncia presentada a registre municipal el passat dilluns i que va ser filtrada “per una regidora”, en paraules de la portaveu del grup municipal, Laia Estrada. “Passaré a dedicar-me a jornada complerta a la meva altra feina -és professor de secundària en un institut- però mantindré la meva participació dins del grup municipal en tot el que no m’ho impedeixi la meva condició de no regidor”. En aquest sentit la seva col·laboració continuarà en tasques com les de “rodes de premsa, representació en actes públics, comissions a l’Ajuntament que no siguin exclusives per a regidors i accions de la CUP”. Per aquest motiu Martí ha ironitzant assenyalant que “a partir d’ara el grup municipal passarà a tenir de dos a tres regidors”.

Per la seva banda la portaveu cupaire ha explicat que tant el Grup Municipal com l’assemblea local de la CUP han estat treballant en el relleu des d’abans de l’estiu i que López ja participa de l’activitat ordinària de l’Ajuntament des de principi de curs. “A partir de la decisió personal de Jordi Martí”, ha explicat Estrada, “l’abordatge de la nova situació s’ha fet de forma col·lectiva”. La nova dinàmica del Grup Municipal, amb el pas de Jaume López a primera línia i l’acompanyament en el treball regular de Jordi Martí, suposarà segons la regidora “un millor repartiment de les tasques”. També ha assegurat que a la CUP són “activistes abans que càrrecs electes” i que entenen el pas per la institució com un trànsit temporal.

La membre de l’assemblea i de la llista electoral de la CUP a Tarragona Aitana de la Varga, ha explicat que l’assemblea ha decidit que Jaume López era la persona “idònia” per realitzar la tasca de cara la recta final de la legislatura. També ha reiterat que la decisió ha estat consultada i consensuada amb les persones que ocupaven posicions anteriors a López a la llista, com ella mateixa. La formació anticapitalista ha tingut en compte les situacions personals de tots els membres de la llista així com el perfil que, fruit del debat, s’ha considerat l’oportú per complementar l’actual Grup Municipal.

Jaume López, de 62 anys, és un militant històric de la ciutat de Tarragona, vinculat al sindicalisme alternatiu i a la lluita per l’educació pública. Milita a la CUP des de fa anys i ha tingut contacte amb l’activitat institucional a través de la seva participació en la comissió de Municipalisme, i també ha impulsat iniciatives i campanyes com la dels pressupostos participatius. López ha afirmat que entèn l’activitat política com “l’empoderament de la població a partir de la presa de decisions en les qüestions que l’afecten” i, en referència a les paraules d’Estrada, ha assegurat que els membres de la CUP no són “polítics professionals” i que no venen per quedar-se sinó per “construir poder popular”.