.

Gemma Benaiges, al centre de la imatge, amb el nou equip de govern. Foto: Tarragona21

ERC, PSC (Vilallonga pot Més) i els independents de TOTS han signat avui davant de la ciutadania reunida a la sala d’actes del Centre Recreatiu l’acord de govern de Vilallonga del Camp volent escenificar el que serà a partir d’ara un dels eixos del nou govern local: la transparència. Es verificarà amb un acte anual per rendir comptes a la ciutadania i amb altres accions.

L’acord situa Gemma Benaiges, d’ERC, com a nova alcaldessa a partir de dissabte vinent, convertint-se així en la primera dona alcaldessa que tindrà Vilallonga en la seva història. El primer tinent d’alcalde serà l’actual alcalde en funcions, Carmel Gil -Vilallonga pot Més-PSC- i la segona tinenta d’alcalde serà Pili Riera, de la nova formació TOTS, que s’ha estrenat en uns mesos, ha assolit dos regidories i que ha estat la gran animadora de les municipals.

Repeteixen govern ERC i PSC, però s’hi suma TOTS i l’alcaldia serà durant els quatre anys per a Benaiges, sense compartir-la com ha succeït en l’atual mandat entre ERC i PSC, una de les condicions que TOTS havia posat damunt la taula per entrar a governar.

En el seu parlament, Gemma Benaiges ha destacat com a mostra de transparència l’acte públic de signatura de l’acord i ha subratllat respecte al pacte tripartit que ‘les millores solucions són les més consensuades’. S’ha compromès a treballar ‘amb honestedat, voluntat de servei i sense interessos personals’, aparcant les diferències i buscant acords. El tema nacional no ha de ser impediment en el tripartit, ja que l’acord fixa llibertat de vot en el debat d’aquests temes i acceptació del resultat final.

Què diu l’acord

L’acord programàtic signat fa incidència en la transparència i apunta els eixos de treball que regularan el pacte de govern, des d’acabar el pla de sanejament del propi Ajuntament, a seguir controlant els abocaments a la riera -que han motivat una forta polèmica en l’actual mandat-, tirar endavant amb altres municipis i amb l’entitat Cel Net l’estudi de la qualitat de l’aire de la zona, substituir els contenidors soterrats per illes de contenidors en superfície o millorar la carretera de Valls. També s’aposta per construir un vial segur i il.luminat que pugui ser emprat també per ciclistes per unir Vilallonga amb El Morell, una vella aspiració local.

El document detalla la creació de la figura del dinamitzador d’entitats, millorar el arc de Nadal i la Cavalcada de Reis o donar suport a les activitats dels tres museus de la vila i promocionar el comerç. Figura també millorar la sala de cinema, una de les joies de la vila per la seva qualitat àudiovisual, o augmentar el servei de vigilància, especialment a les nits i en èpoques de collita. Quedea per a estudi la creació d’una llar de jubilats.

El cartipàs municipal queda així:

Gemma Benaiges (ERC-AM): alcaldia.
Carmel Gil (VPM-PSC): 1er tinent alcalde; d’Urbanisme, Empresa i Esports.
Pili Riera (TOTS): 2n tinent alcalde; Serveis i Gent Gran.
José Pablo Valderrama (TOTS): Comerç, Salut Pública i Agricultura.
Toni Moncusí (ERC-AM): Hisenda, Governació i Seguretat.
Pep Fortuny (VPM-CP): Noves tecnologies, Energia, Serveis socials i Promoció.
Ignasi Valera (ERC-AM): Ensenyament, Cultura, Entitats, Medi Ambient i Comunicació.
Joan Torres (ERC-AM): Festes, Joventut i Via Pública.

J. Garcia

/* JS para menú plegable móvil Divi */