.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i de la regidora de Salut, Noemí Llauradó, exhibint el protocol d’intencions signat amb Salut. Foto: Roger Segura / ACN

L’Ajuntament de Reus i el Departament de Salut ja han signat el protocol d’intencions que regula les bases de constitució del nou Consorci de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

La signatura es va produir dimecres passat, abans de l’aplicació de l’article 155 i de la destitució del Govern. Per aquest motiu, l’alcalde, Carles Pellicer, s’ha mostrat convençut aquest dimarts que la situació política no hi influirà i els acords presos tindran continuïtat.

De fet, ara es treballa a nivell tècnic per possibilitar la constitució del nou ens, que estarà participat en un 55% pel CatSalut i en un 45% per l’Ajuntament de Reus, abans de l’1 de gener del 2018. El document estableix que el Consorci subrogarà tots els treballadors de les empreses que s’hi integraran i que l’Ajuntament no haurà de fer front a dèficits operatius generats directament per l’activitat sanitària, com succeïa fins ara.

Així mateix, el nou ens també subrogarà el lloguer de l’edifici de l’hospital, un import de 7 MEUR anuals que es paguen a la societat Reus Serveis Municipals. D’aquesta manera, la propietat seguirà sent del consistori, segons ha subratllat la regidora de Salut, Noemí Llauradó, però en cedirà el dret de superfície al CatSalut per un termini de 99 anys.

L’acord també preveu mantenir i intensificar la cartera de serveis del centre per enfortir el seu paper “com un dels hospitals de referència al territori”. A més, el text indica que, en el termini d’un any des de la seva constitució, s’hi incorporarà l’atenció primària de salut que actualment desenvolupa la Fundació Sagessa.

Roger Segura / ACN