.

Un moment del derbi disputat al pavelló del Sagrat Cor

L’enèsima demostració de ganes, esforç, fe i lluita li va servir al Nemser TGN Bàsquet per refer-se de la derrota de la primera volta al pavelló del Serrallo contra el CBT i endur-se, d’aquesta manera, el derbi tarragoní del bàsquet femení.

El conjunt lila va saber sobreposar-se a un bon inici del seu rival i, a còpia de treball, arribar a tenir una diferència màxima de 10 punts al seu favor en el tram final que va saber gestionar molt bé. El CBT, un equip amb molt talent individual però molt jove, es va veure superat per un Nemser TGN Bàsquet que va fer valer les armes que l’han dut a sumar 10 triomfs en aquesta lliga i que el converteixen en un dels equips més incòmodes de tota la categoria.

La victòria va tenir molt de mèrit per diverses raons. La primera perquè el Nemser TGN Bàsquet va arribar al partit amb dues baixes. Mari Carme Martí i Ester Cabré no van disputar ni un sol minut per la mateixa lesió, un esquinç de genoll.

Un altre moment del partit

Montse Magre va ser dubte fins l’últim moment però finalment va jugar tot i que la fascitis plantar que arrossega la va fer anar coixa els primers minuts en pista. Un altre motiu per treure pit és el fet d’haver tombat un conjunt, el blau (ahir de groc fluorescent), que portava cinc triomfs seguits, dos d’ells en pistes tan complicades com la del Sant Fruitós i la del Sabadell. I l’últim motiu és que l’equip lila es va refer d’un inici esplèndid de les visitants, que van encistellar tres triples en el primer període (6-14 a 3:17 pel final del primer quart).

Els aficionats que van omplir de gom a gom el pavelló del Sagrat Cor van veure com un equip que no es rendeix mai i que sap perfectament a que juga, anava retallant diferències poc a poc fins que un triple magnífic des de la cantonada de la capitana Montse Martí en l’últim segon del segon quart, va capgirar per primera vegada el resultat (26-25).

El CBT, que havia començat jugant un bàsquet molt còmode i amb molta fluïdesa, es va trobar amb l’entramat defensiu local i amb l’esperit combatiu de les seves jugadores. En aquest últim aspecte cal destacar el paper de la pivot Laura Martínez, que va fer, de llarg, el millor partit amb la samarreta lila aquesta temporada. Martínez va ser a tot arreu (11 punts i 6 rebots) i va fer que Mari Carme Martí no es trobés en falta.

La dosi d’agressivitat de Martínez es va contagiar a la resta de les seves companyes que mai van donar una pilota per perduda (especialment en l’últim quart). Així, el Nemser TGN Bàsquet, en un tercer quart molt travat, amb contínues faltes pels dos equips, va aconseguir una màxima diferència de 6 punts (33-27, minut 25) que es va quedar en 5 en finalitzar el període (39-34).

Els últims deu minuts van ser molt emocionants però el control sempre va estar del bàndol local. Gina Fort i Montse Magre i també Anais Muñoz, no van tenir massa problemes per superar la pressió defensiva rival i, amb una bona circulació de pilota van mantenir sempre una distància al voltant dels 7 punts al seu favor que es va ampliar a 10 (49-39) a 1:40 pel final del matx. Només la desesperació per retallar diferències i alguna impresició de les locals van fer que el partit no acabés sentenciat abans, però la victòria no va córrer perill.