.

.

TOTS 21

Els grana no coneixen la derrota en els quatre primers partits de lliga. Foto: Nàstic

Com la setmana passada, un nou gol agònic al minut 89, aquest cop obra de Pablo Trigueros en una jugada d’estratègia sorprenent, ha donat la tercera victòria al Nàstic (0-1) en quatre partits de lliga en derrotar el Teruel a l’inexpugnable Estadi Pinilla, i amb una bona asistència de la Marea Grana.

La victòria consolida una espectacular arrencada de Lliga dels tarragonins, que ha doblat la resistència d’un equip acabat de pujar de categoria, però que havia empatat a Riazor davant tot un Deportivo de A Coruña.

El Nàstic ha saltat al camp de nou amb novetats: Dani Vidal situava a la gespa Oscar Sanz -en comptes d’un lesionat Montalvo–  i Gorka Santamaría, que s’han estrenat en Lliga. Els grana començarien dominant l’encontre i marcant el ritme i de segudia es farien sentir: en un moment donat, Gorka Santamaría ha estat més murri que el seu rival, robant-li la bimba dins l’àrea, l’ha cedit a Jaume Jardí, però aquest ha perdut massa temps i el seu xut restava refusat per part de Sanchís.

El Nàstic és experts en la pressió alta, i quan era el Teruel el que conduïa la bimba es trobava amb un mar de rivals atossigant-lo. Un remat al pal de l’incisiu Jaume Jardí seria l’opció mes clara dels visitants abans que acabés la primera part.

A la segona meitat el Teruel canviaria de cara i es decidiria a anar pel partit, que esdevindria més dur, amb algunes ocasions clares dels locals, i amb una groga a Borja que ha determinat que Dani Vidal el susbtituís. Tots dos conjunts buscaven infrutuosament la victòria i Varo s’havia de lluir en algunes jugades complicades per la defensa grana.

L’estira i arronsa no duia enlloc i a les acaballes del partit ha sortit la vareta màgica de l’estratègia en un córner. La banqueta ha ordenat toc de queda: una munió de jugadors granes s’ha reunit a l’àrea petita, aleshores Andy Escudero ha centrat al punt de penal i de la gentada de davanters s’ha apartat Trigueros, que tot sol, desmarcat, ha rematat sense oposició. Jugada mestra. Escac i mat i el Nàstic que ja mira el lideratge.