.

Ander Gorostidi, intentant rematar una pilota durant la segona part a Anxo Carro. Foto: X/@NasticTarragona

El Nàstic segueix en una línia de consolidació en aquest inici de temporada i aquesta setena jornada del Grup A de la Primera Federació li ha permès seguir sumant després d’un difícil enfrontament contra el Club Deportivo Lugo, en el qual ha començat guanyant per 0-2 des del primer quart d’hora de partit, però que s’ha anat complicant cada vegada més fins al xiulet final amb un ajustadíssim 2-2 en el marcador.

El preludi del partit arribava marcat pels problemes de lumbàlgia del capità del Gimnàstic de Tarragona, Joan Oriol, que quedava descartat d’entrada contra un Lugo que es plantava davant els granes amb el bagatge d’haver empatat els tres partits previs jugats a casa i sense encaixar ni un sol gol en aquests tres enfrontaments previs jugats a l’estadi Anxo Carro.

L’onze inicial de Dani Vidal ha estat encapçalat per Alberto Varo a la porteria, amb Pol Domingo, Oscar Sanz, Nil Jiménez, Unai Dufur, Ander Gorostidi, Marc Moltalvo, Jaume Jardí, Víctor Narro, Antoñín Cortés, Pablo Fernández. El partit ha arrencat amb la col·legiada vasca Olatz Rivera Olmedo dirigint l’enfrontament i amb el Nàstic jugant de verd, la segona equipació d’aquesta temporada i que s’ha estrenat en aquest primer dels dos caps de setmana consecutius que el Nàstic jugarà a Galícia i que el portarà la setmana vinent a Arenteiro.

Marc Montalvo amb un xut ha estat el primer jugador grana que ho ha intentat des de lluny en un inici de partit ben controlat pels dos equips, sobretot tenint en compte que tots dos destaquen per les seves defenses ben posicionades. De fet, a casa, el Lugo, destacava per ser un equip poc marcador, però que encara encaixa menys.

I quan semblava que el partit seria una lluita titànic entre defenses ha arribat el primer gol del partit. Després d’una pilota robada per Jaume Jardí al mig del camp, aquest l’ha enviat a Víctor Narro. Després de guanyar l’esquena al seu defensor, la seva centrada ha estat impecable i Pablo Fernández, entrant des de darrere ha fet un golàs marca de la casa. Pablo obria així el marcador amb el gol més matiner de la temporada, enviant la pilota lluny del porter Marcos i trencant no només l’esquema del Lugo, sinó també les previsions més optimistes del Nàstic.

Dos gols en un quart d’hora

Els següents minuts han estat de cert nerviosisme per part dels locals, que no s’esperaven un gol tan matiner davant la seva afició. Per altra banda, el Nàstic ha anat treballant bé els contracops i guanyant en oportunitats. I en un d’aquests contracops –després d’una possible falta que reclamava el Lugo a l’àrea del Nàstic i que l’àrbitre no ha considerat de xiular– els tarragonins han tret una pilota ràpida des dels peus de Nil Jiménez, que després ha cedit a Víctor Narro –especialment desequilibrant aquest diumenge–, el qual ha cedit magistralment la pilota a Antoñín per marcar el segon gol grana quan tot just s’arriubava al minut 14 de partit. El gol ha deixat glaçats, i força emprenyats, els pocs espectadors que aguantaven la pluja a l’Anxo Carro.

El control del Nàstic ha continuat posant en dificultats un Lugo que deixava forces espais en el centre del camp mentre que els granes dominaven bé la situació, a l’espera de trobar altres oportunitats a partir de contracops com els que li havien donat les dues dianes inicials.

Tot i el poc ordre en els atacs locals, que Varo ha anat aturant sense problemes, el Lugo ha rebut el premi que buscava poc després de la primera mitja de joc. En una internada a l’àrea, Oscar Sanz ha comès un penal molt ajustat que la col·legiada no ha dubtat a assenyalar. Així ha estat com Brian Mendoza ha marcat 1 a 2 després de transformar la pena màxima al minut 32.

Els minuts següents han estat de certa tensió, amb un Lugo crescut i un Nàstic que ha acabat veient la primera targeta groga després d’una falta de Nil Jiménez al minut 36.

Altres notícies:

De mica en mica, els granes han anat posant en pausa el joc i controlant de nou la situació, fins que al minut 40, després d’una bona jugada de Marc Montalvo que s’apropava a l’àrea, el Lugo ha aturat el riudomenc amb falta i li ha costat la primera targeta groga a Vaquero pels locals.

Corria el minut 43 quan Mendonza ha tornat a intentar agafar per sorpresa Varo des de fora de l’àrea i el de la Canonja ha fet una aturada espectacular que ha salvat el Nàstic del segon gol local. L’objectiu en aquest moment era aguantar fins a la mitja part per tal de frenar la crescuda dels locals i intentar recuperar el control del partit en la represa.

Una segona part de patiment

La segona part ha començat amb un canvi a les files del Nàstic, donat que Dani Vidal ha volgut evitar el risc d’acabar amb 10 jugadors després de la targeta groga rebuda per Nil Jiménez, i ha recuperat Joan Oriol en un intent de posar una mica de tranquil·litat al mig del camp grana.

La primera oportunitat clara del Nàstic ha arribat al minut 52, amb una doble rematada que ha acabat amb el segon córner del partit a favor dels granes. La qüestió en aquests primers minuts de la segona part ha estat que els dos equips han sortit a buscar coses molt diferents, el Lugo a intentar que el partit es descontrolés una mica i s’obrís de nou per tenir l’oportunitat de remuntar, mentre que el Nàstic intentava aturar el joc i recuperar el control per mantenir l’avantatge obert en la primera part.

Així han anat passant els minuts i, pas a pas, al Nàstic ha anat apropant-se de nou a la porteria gallega i posant en dificultats la defensa local. Això ha costat un parell de targetes grogues al Lugo i ha generat també un triple canvi local que ha buscat afegir més empenta al seu equip al minut 64.

Narro ha estat determinant per al Nàstic i ha fet un gran partit davant de la seva antiga afició. Foto: X/@NasticTarragona

L’aire fresc ha donat una mica més d’energia als locals, que al minut 68 ha disposat d’un parell de córners i també d’una bona ocasió que, per fortuna pel Nàstic, no ha arribat al fons de la xarxa. Després d’això, Dani Vidal ha decidit reforçar el centre del camp i l’organització defensiva fent entrar Gorka Pérez en substitució d’Antoñín.

Tot i tenir el control i fer un bon joc, els ensurts no s’han acabat aquí i Erik Ruiz ha marcat el segon local després de la sortida d’un córner al minut 74. Setanta minuts després del primer gol del Nàstic, els locals han tornat a equilibrar el marcador quan encara faltava més d’un quart d’hora pel final del partit.

El Lugo no ha deixat viure a Víctor Narro en aquesta segona part, a qui els locals han cosit a faltes des de la represa i així ha arribat una nova targeta local. Tot i això, els minuts següents han estat de notable descontrol i l’empat ha fet créixer els jugadors locals, els quals han guanyat confiança i han posat en moltes dificultats els granes.

Veient la situació, l’entrenador grana ha decidit endreçar una mica l’equip i donar força al conjunt fent entrar Álex López i Álex Jiménez en el lloc de Pablo Fernández i Marc Montalvo.

L’objectiu en aquests minuts era no encaixar cap més gol, però tampoc no s’ha renunciat a res i Álex Jiménez ha tingut la seva oportunitat desaprofitada al quedar-se sol davant del porter local quan ja se superava el minut 80.

La veritat és que el final d’aquesta segona part ha estat força boja i, més que mai, el joc ha estat una constant anada i tornada que ha fet anar de corcoll les defenses dels dos equips. La fortuna per al Nàstic ha estat tenir a Alberto Varo sota pals, salvant tot el que li ha arribat a porteria, amb intervencions d’autèntic mèrit que l’han convertit en un dels millors jugadors del partit.

Arribats al minut 90 el Nàstic ha fet un nou canvi, fent entrar Marc Fernández en el lloc de Víctor Narro. L’objectiu era clar i es tractava frenar el joc i mantenir l’empat fos com fos, tenint en compte que l’últim quart d’hora del Nàstic ha estat de molt de patiment. Els dotze córners que ha xutat el Lugo, per contra el dos que ha tret el Nàstic, són el millor reflex del que ha estat el final de la primera part i tota la segona part sota la pluja gallega.

La setmana vinent a Arenteiro els granes tindran l’oportunitat de treure’s l’espineta i demostrar que són l’equip que aquest diumenge s’ha vist durant la primera mitja hora de partit a l’Anxo Carro.