.

El nadó maltractat de Montblanc ha rebut aquest dimarts l’alta de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. La mare, M.M, de 22 anys, i el pare, F.L, que ha complert recentment 22 anys, continuen a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, amb els càrrecs de lesions i maltractament continuat a l’àmbit de la llar per ordre del jutjat número 1 de Valls.

El nadó estava ingressat a l’hospital des del passat 13 de febrer per lesions al cap i ossos fracturats de les extremitats.

Els exàmens mèdics van determinar que podia ser víctima de maltractaments, per la qual cosa el centre va activar immediatament el protocol previst en aquests casos i van avisar la Direcció general d’atenció a la infància i l’adolescència (DGAIA) i els mossos.

Un equip de la DGAIA també va ratificar les sospites i els Mossos d’Esquadra van detenir la parella l’endemà, el 14 de febrer.

La DGAIA va assumir la tutela del nadó per desemparament i va iniciar els tràmits per personar-se com a acusació particular en defensa dels drets del nadó en la causa judicial.

El 16 de febrer, el jutge que investiga el cas va decretar l’ingrés a la presó del pare, que aleshores tenia 21 anys, i de la mare.

Al pare ja li van retirar la custòdia d’un altre nadó, fruit d’una relació anterior, per sospites de maltractament, encara que el cas es va arxivar per manca de proves.

F.L fins i tot va obrir una petició en la plataforma Change. Org per recuperar el seu fill, dirigida a «les Assistents de la DGAIA», que va rebre 156 firmes a favor.