.

Una imatge de la donació. Foto: Port Tarragona

El Museu del Port de Tarragona ha rebut aquest mes de gener noves peces per al seu fons patrimonial. El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, va signar els documents de donació d’aquests nous elements incorporats a l’espai museístic i que estan vinculats als ports pesquer i esportiu de la ciutat.

El president del Port, acompanyat per la responsable del Museu del Port, Mercè Toldrà, i els donants signaren l’acta de donació a l’edifici de la seu institucional de l’entitat portuària. El president va agrair la generositat dels donants perquè aquestes peces són una part de la memòria col·lectiva del barri del Serrallo i del Port.

Les peces s’incorporen a les col·leccions del Museu gràcies a les donacions de Martí Pedrol Saperas, pescador del Serrallo, que va aportar al fons del Museu, paneres, arts, veles i altres elements relacionats amb l’antiga barca familiar Narci; i Lluís Rebull, també pescador, que va transmetre una patronia del seu avi, Miquel Rebull, pescador de la Cala i datada l’any 1924. Per la seva part, Rosa Ricomà Vallhonrat va fer donació dels equipaments de rem de les seves filles que formaren part de l’equip de competició del Reial Club Nàutic de Tarragona.

Signatura de la donació. Foto: Port Tarragona

Unes donacions que, segons la responsable del Museu, palesa la confiança dels donants perquè el Museu del Port de Tarragona conservi i preservi aquest patrimoni marítim i portuari per tal que les noves generacions en puguin gaudir en les seves visites i activitats de l’espai museístic. Una activitat divulgativa que ha permès que en el darrer any 2023 s’incrementin els visitants del Museu en més d’un 20% respecte a l’any 2022, que va ser visitat 23.169 persones. Els visitants que van accedir al Museu durant 2023 foren 28.000 persones.

Apropa Cultura al Museu

En aquest nou any, el Museu del Port també ha passat a formar part del programa Apropa Cultura, una porta a la inclusió, com a primer museu de la ciutat en integrar-se al projecte en el qual es fa accessible l’oferta cultural a les persones en situació de vulnerabilitat. En aquesta iniciativa es treballa per obrir les portes dels teatres, museus, auditoris i espais singulars a la inclusió per tal que tothom pugui accedir a la cultura. Apropa Cultura és una xarxa de programadors culturals que s’uneixen per facilitar l’accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat.