.

La competició, amb seu a Cambrils i altres camps propers, l’organitza la Escuela Internacional de Futbol Ricardo Godoy. Foto: Cedida

La 30a edició del Mundialito de futbol base arrenca dissabte 23 de març a Cambrils amb la participació de prop de 2.500 jugadors i jugadores d’un centenar d’equips de quatre continents. Un any més Cambrils torna a ser la seu principal del torneig infantil multitudinari més multitudinari del món, que enguany compta amb les subseus de Salou i la Selva del Camp.

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Turisme i Esports, Camí Mendoza; la directora general del Mundialito, Nilda Gutiérrez, i el director esportiu, Ricardo Godoy, han presentat aquest divendres el campionat organitzat per la Escuela Internacional de Futbol Ricardo Godoy, que des del 2017 se celebra a Cambrils. A la roda de premsa també hi ha assistit el director d’esdeveniments esportius de Viajes El Corte Inglés, Pepe Nuñez, com a nou patrocinador del torneig.

L’alcalde de Cambrils ha recordat quan va arribar el Mundialito a Cambrils, essent regidor d’Esports; ha repassat la bona acollida i la qualitat del campionat i ha celebrat que l’organització segueixi apostant fort pel municipi com a seu principal. Per la seva banda, la regidora d’Esports ha destacat l’impacte de l’esdeveniment esportiu, que permet donar visibilitat a Cambrils a nivell mundial, reforça el posicionament com a destinació de turisme esportiu i alhora ajuda a fomentar l’esport base.

El director esportiu ha destacat la llarga trajectòria del Mundialito i s’ha mostrat orgullós d’una orígens que donen valor al present en una ciutat acollidora que fa set anys “va rebre i abraçar” el campionat. “Ens sentim contents, feliços i agraïts de poder celebrar una nova edició del Mundialito a Cambrils i la Costa Daurada“, ha afirmat Ricardo Godoy.

Finalment, el representat de Viajes El Corte Inglés, que des del 2017 era proveïdor i enguany es converteix en “partner”, ha destacat la capacitat de treball i l’experiència de l’organització i ha explicat que, passada la pandèmia, ha arribat el moment de donar un nou impuls al Mundialito per fer-lo créixer i tornar als números de les millors edicions.

Durant aquest divendres i dissabte es preveu l’acreditació de totes les delegacions nacionals i internacionals i l’endemà diumenge 24 de març començaran els partits de la primera fase de futbol 7 i futbol 11 de les categories de benjamí, infantil i juvenil. El dijous 28 es jugarà la segona fase, eliminatòries i vuitens, i el divendres 29 els partits de quarts i semis. Les finals i el lliurament de trofeus es portaran a terme el divendres 29 a la tarda pel femení i el dissabte 30 pel masculí. L’entrada per assistir als partits serà gratuïta.

El torneig compta amb la participació de clubs destacats com el Milan, Girona, Espanyol, Atlètic de Madrid, PSV Eindoven, Sporting de Lisboa, Porto, Benfica, Juventus de Torí, Steaua de Bucarest o els filials del Barça, així com una àmplia representació del club local UCF Cambrils. Cal destacat que durant els seus 30 anys d’història, han passat pel Mundialito més de 100.00 jugadors de quasi 100 països diferents dels cinc continents.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */