.

Imatge del primer tall reivincatiu a la N-340. Foto: Cedida

Imatge del primer tall reivincatiu a la N-340. Foto: Cedida

Una trentena de persones han participat en el primer tall diari del moviment veïnal per una AP-7 gratuïta que han començat aquest dilluns a les 19.00 hores. Durant 25 minuts, l’N-340 s’ha tallat al quilòmetre 1.079. Es compleixen, amb aquest, 48 talls de la carretera i més de 6.000 minuts de mobilitzacions que el moviment considera un bon aval per donar aquest cop d’efecte durant l’estiu que ha d’ajudar a difondre la reivindicació també entre aquells que només passen per aquesta infraestructura algun cop a l’any, per les vacances. “Ens han condicionat l’horari. Sembla que l’important és que la gent no conegui les mancances del territori i qui ve de vacances aquí no conegui la realitat que hi ha i la realitat és que tenim una merda d’infraestructures. Que se sentin orgullosos qui ens representa que aquí estem deixats”, ha denunciat el portaveu, Llorenç Navarro.

“Que ens hagin reduït 25 minuts els talls ha fet que en féssim 25 més cada dia”, ha avisat el portaveu Llorenç Navarro. El moviment veïnal per una AP-7 gratuïta ja està organitzant manifestacions amb bicicletes o motos i fins i tot es plateja fer una “romeria” per complementar les talls diaris a Amposta i el triple tall que se seguirà fent cada setmana els dijous a l’Ametlla de Mar, les Cases d’Alcanar i Vinaròs. “Farem el que faci falta fins que als polítics els caigui la cara de vergonya. No es pot utilitzar només aquesta qüestió en campanya electoral”, ha afegit.

Navarro ha insistit que fer aquests talls és la mostra del “fracàs polític” per solucionar els problemes de l’N-340 i ha considerat “ridícul” que els representants municipals es lamentin en mobilitzacions quan haurien de solucionar-ho a les administracions pertinents.

El moviment veïnal reclama paciència als veïns afectats pels talls però s’ha recordat que “és bo” que també coneguin la reivindicació “aquells que hi passen una vegada a l’any”. “També es bo que ho vegin a l’estiu perquè això, aquí, es tots els dies i les cues també es formen quan hi ha accidents”, ha dit Navarro.