.

.

TOTS 21


Reunió avui del Moviment Demòcrata Català a Tarragona

Reunió avui del Moviment Demòcrata Català a Tarragona

25 persones adherides al nou Moviment Demòcrata Català a Tarragona s’han reunit aquest diumenge en un esmorzar que ha tingut lloc a un restaurant de la Part Alta per tal de definir i establir els següents passos per acabar de constituir-se al territori.

El comitè executiu permanent del Moviment està format en gran part pel que fou sector crític d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Tal com va avançar Tarragona21, més d’una setantena dels 400 militants d’UDC a Tarragona van signar un manifest en el qual expressen la seva voluntat de donar-se de baixa del partit. Entre els motius, que Unió s’allunyi del procés sobiranista que va acord amb la militància i desacords amb la direcció del partit.

Segons declara a aquest digital un dels seus principals membres i coordinadors, Ferran Tortosa, “encara poden sumar-se més, la recollida de signatures està a mitges”.

La reunió ha tingut lloc en un restaurant de la Part Alta

La reunió ha tingut lloc en un restaurant de la Part Alta

Tortosa comenta que el nou Moviment es va fundar el 13 d’abril i compta amb 200 militants a tota Catalunya. La reunió de l’executiva tarragonina ha servit per abordar els propers passos que el col·lectiu farà a la ciutat, especialment des del punt de vista organitzatiu, i el camí a seguir. El principal i més proper, una Convenció amb ponències que tindrà lloc el dissabte 25 de gener en una jornada de 10h a 18h de la tarda al Castell de Montesquiu, a Vic. L’alcalde d’aquest municipi, Josep Maria Vila d’Abadal, va apadrinar el moviment. En aquesta jornada es plasmarà com s’han constituït territorialment l’agrupació i es tractaran temes diversos com polítiques socials i humanistes o els papers dels partits polítics actuals, entre d’altres.

“Utilitzem sinergies amb la societat civil per establir els objectius que van en la línia dels nostres ideals com l’Estat propi, el pensament social i humanista…” comenta Tortosa qui considera que “ara cal desenvolupar-se al territori i definir quines persones representen el moviment a les diverses ciutats”. Laura Castel és per ara la coordinadora territorial, caldrà decidir rere les festes qui representa Tarragona.

Una de les fites és “el comprimís i treball per a la societat i amb la societat”.

-Adrià Recasens-