.

.

TOTS 21


Imatge de marca del Moviment Demòcrata Català

El comitè executiu permanent de la nova plataforma política Moviment Demòcrata Català, format pel que fou sector crític d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), alineada amb Josep Maria Vila d’Abadal, es reunirà el proper 15 de desembre a Tarragona. Allí desbrossarà la situació actual de la plataforma política a nivell general, però especialment a Tarragona, on hi ha un destacat nucli de militants procedents d’Unió. La reunió, que tindrà lloc en un restaurant de la Part Alta, abordarà també els propers passos que el col·lectiu farà a Tarragona, especialment des del punt de vista organitzatiu, i el camí a seguir, on hi figura la possibilitat que s’incorporin a la llista electoral del nou partit Ara Tarragona.

Després de l’eclosió del moviment a Vidrà (Girona) el passat 5 d’octubre, la permanent ha fet diverses reunions en diferents punts de Catalunya per arribar al territori i descentralitzar activitats. Tarragona és un punt destacat en la nova formació, que compta amb militants des de la seva creació. Laura Castel és la responsable territorial a Tarragona.

Entre els passos més destacats que faran els crítics d’UDC figura la presentació, prevista per aquest mes de desembre, del manifest crític amb Unió Democràtica signat per un conjunt ampli de militants d’UDC de la ciutat i on demanen donar-se de baixa de partit. Estan disconformes amb la línia ideològica al voltant del dret a decidir, per quant el col·lectiu crític es manifesta clarament favorable a la independència de Catalunya, i a la vegada qüestionen la manera com es porta el partit a Tarragona, amb actituds que consideren poc democràtiques.