.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació del Primaverart al Jardí de l’Ajuntament del Morell. Foto: Cedida

El Morell recupera el mes d’abril una de les propostes culturals i lúdiques més interessants del Camp de Tarragona, que havia posat el fre l’any passat obligat pel rigor de la pandèmia. El PrimaverArt, impossible que se celebri en un altre moment de l’any, visita El Morell el primer cap de setmana passat Setmana Santa,és a dir, del 9 a l’11 d’abril, amb les mesures de rigor que fan reubicar els espais i els aforaments i amb una col.lecció de companyies catalanes i espanyoles, més l’Escola Municipal de Música del Morell i el grup de dansa de l’AMPA.

Teatre, circ, dansa i música, doncs, tornaran a ser protagonistes de la mostra d’arts escèniques a peu de carrer del Morell. Un esdeveniment que omplirà de cultura carrers i places i que s’ha presentat oficialment aquest dijous. “Que tirem endavant aquesta sisena edició demostra la iniciativa que tenim des de l’Ajuntament del Morell, i la convicció que organitzem un festival totalment segur”, remarcava l’alcalde, Eloi Calbet. “Hem hagut de reduir la programació i destinar més esforços a l’adaptació dels espais”, assenyalaven els tècnics de Cultura del consistori, David Ayza i Oriol Figueras, “però alhora estem molt contents de programar vuit propostes de diferents disciplines i pensades per a tota mena de públic”. A més, cal destacar que totes les companyies amb qui ja s’havia comptat per a la passada edició, que no es va poder dur a terme, han actuat durant l’any al municipi o bé ho faran en aquest PrimaverArt.

Els recintes que l’acolliran seran les places Francesc Macià -on hi podran cabre 150 persones-, Maria Mercè Marçal -fins a 250- i l’Era del Castell -67 espectadors-, a més del Jardí del Castell. L’experiència de la mostra de teatre en recinte tancat que se celebra des de fa uns mesos al Teatre Auditori ha desmostrat l’interès del públic per tornar a veure una oferta cultural d’aquest tipus, amb cinc obres que han exhaurit les entrades de les set celebrades fins ara.

En total, el festival disposa d’un pressupost de 45.000 euros, dels quals 25.000 es destinen als caixets de les diferents companyies. Pel que fa al públic, s’esperen prop de 1.500 persones. El pressupost és similar al de 2019, però proporcionalment es veu incrementat -hi ha menys actuacions- per les necessitats infraestructurals a quèobliga la pandèmia. El retorn del PrimaverArt, que mou també públic forani, és un avís per a navegants que el consistori manté la programació festiva i lúdica d’enguany a l’espera de com evolucioni la pandèmia i la vacunació.

Entrades a preu simbòlic

Per primera vegada s’haurà de pagar per veure les obres, però un preu simbòlic de dos euros. Es tracta d’evitar que el públic s’ho repensi i acabi no acudint als recintes, que s’espera tinguin una gran acollida. L’adquisició d’entrades es podrà fer a partir del 6 d’abril per primera vegada per internet. “Aquestes entrades bescanviaran per uns bons de comerç del mateix valor, que es podran gastar en qualsevol dels establiments adherits a l’Associació de Comerciants i Professionals del Morell”, han detallat les regidores de Cultura, Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas. Les entrades es podran comprar a les oficines del Centre Cultural, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, o bé a través de elmorell.koobin.cat.

Tenint en compte les mesures que cal prendre en qualsevol activitat cultural, es faran entrades i sortides esglaonades a totes les propostes, mantenint les distàncies de seguretat, amb ús obligatori de mascareta, realitzant neteja de mans amb productes hidroalcohòlics i mesurant la temperatura de tots els assistents. A més, hi haurà aforaments limitats en tots els espectacles.

Varietat de propostes

El primer dia de PrimaverArt, divendres 9 d’abril, la tarda començarà amb una proposta ja tradicional, La Fàbrica dels Talents, “un espai que arriba a la seva quarta edició i que aposta pels artistes morellencs més joves, alhora que els ofereix un indret per exhibir les seves millors habilitats”. I al vespre, la companyia Vaivén Circo oferirà Esencial, un espectacle de circ per a tots els públics.

Dissabte 10 d’abril arribarà la reconeguda companyia lleidatana La Baldufa Teatre amb tres pallassos i Bye Bye, Confetti, la dansa de la companyia Iron Skulls amb No sin mis huesos, i un particular muntatge d’Hutsun+Ortzi amb la txalaparta i les acrobàcies com a protagonistes, sota el nom d’Urbasa.

Per finalitzar la mostra, diumenge 11 d’abril, comptarem amb els Escargots i l’humor de la companyia Slow olou, la companyia Cris-is presentarà l’espectacle d’humor casolà Home, i el punt final el posarà la proposta de circ de la companyia Capicúa, Koselig.

Imatge del cartell oficial

Un cartell acolorit

Per a realitzar el cartell d’aquesta edició s’ha confiat en el talent morellenc de l’estudi Debonatinta, i el resultat ha estat una imatge “que representa el que suposa el festival pel Morell”, indica una de les il·lustradores, Núria Arbonès. “Volíem plasmar l’ambient que es crea, amb el caliu del públic i plasmant també les diverses disciplines que trobem al PrimaverArt”, exposa, tot plegat amb uns colors molt primaverals. Una imatge que també s’ha estampat en unes bosses que es vendran duran els dies del festival a un preu de 3 euros.

Redacció