.

.

TOTS 21


Imatge del camp de futbol del Morell. Foto: Cedida

Imatge del camp de futbol del Morell. Foto: Cedida

L’Ajuntament del Morell ha aprovat el projecte de renovació de la gespa del camp de futbol municipal, una actuació que està previst que s’executi durant l’estiu que ve. “És el millor moment per fer-ho, ja que no hi haurà partits programats i hi haurà el marge suficient per completar els treballs abans de l’inici de la pròxima temporada”, indica la regidora d’Esports, Judit Fernández. 

“Es tracta d’una inversió important en l’àmbit esportiu i molt necessària perquè l’estat actual de la gespa artificial, implementada el passat 2006, requereix una renovació total”, exposa l’alcalde, Eloi Calbet. 

La proposta del nou paviment redueix l’impacte ambiental del camp actual amb la instal·lació de gespa artificial la base de la qual està feta amb materials reciclats. A més, el projecte conté l’existència d’un dipòsit per emmagatzemar l’aigua de pluja recollida al canal lateral del camp, cosa que permetrà reduir el consum d’aigua potable pel reg i reduir la temperatura del nou paviment. Així, s’estima que el consum d’aigua de regatge per baixar la temperatura del camp de futbol es podrà reduir un 50% o més donada la poca absorció de calor del sistema previst. Tot plegat, prescripcions tècniques que s’avancen a la futura normativa europea. 

Els treballs contemplen la substitució de la gespa artificial actual, a més d’ampliar la mida actual del camp per tenir les dimensions reglamentàries de 105×63 metres —les que marca el Consell Català de l’Esport—, amb marcatge per a futbol 11 i dos camps transversals de futbol a set i, finalment, la reparació del paviment de formigó perimetral i la substitució dels canons de reg situats a les bandes per aspersors emergents. A més, la gespa actual es desmuntarà i es traslladarà a una planta especialitzada per separar els seus components i reciclar-los.