.

.

TOTS 21


L’Institut El Morell i l’Escola Ventura i Gassol han dut a terme un projecte conjunt que treballa la consciència i les solucions. Foto: Cedida

Imagineu esgotar el vostre salari mensual a meitat de mes i haver de viure l’altra meitat tirant d’estalvis o de deute. Amb aquest símil s’entén molt bé la data del deute ecològic, doncs és el dia en que hem esgotat tots els recursos que ens oferia la Terra per aquell any. Els últims deu anys aquesta data ha estat a l’agost.

El moviment #movethedate consisteix en accions que ajuden a moure aquesta data, apropar l’esgotament de recursos a desembre, que seria la situació de sostenibilitat. El Morell s’ha volgut sumar a aquest moviment, l’Institut El Morell i l’Escola Ventura i Gassol han dut a terme un projecte conjunt que treballa la consciència i les solucions.

L’alumnat de 1r de Batxillerat va analitzar diverses branques relacionades amb la problemàtica mediambiental: l’aigua, la roba, l’alimentació, el malbaratament alimentari, l’energia, el plàstic, i fins i tot les joguines, que també tenen el seu paper dins del problema. Van crear avatars parlants que ajudaven als infants a entendre cadascun dels problemes i les seves solucions, així com van preparar diversos jocs d’ordinador per treballar-los dinàmicament.

A l’escola, els nens i nenes de 6è de primària van visualitzar els avatars i van jugar els esmentats jocs, resolent sopes de lletres, crucigrames, reptes de relacionar, etc, tot prenent consciència a la vegada.

Redacció