.

Imatge d'arxiu de la festa major de el Morell. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu de la festa major de el Morell. Foto: Cedida

Tot és a punt al Morell per a que doni inici la Festa Major d’Estiu, en honor als patrons Sant Abdó i Sant Senén. Del 22 de juliol a l’1 d’agost, el municipi celebrarà fins a 45 actes festius destinats a fomentar la cohesió social, l’alegria i els moments per al record.

Entre aquests actes destaca la celebració del 25è aniversari de la Zeuzera Pyrina, element festiu del Morell creat l’any 1991 per l’Associació Cultural Embruix. La seva presència als carrers durant les celebracions festives està associada a la presència de l’aigua. Durant aquests anys, “la Zeuzera Pyrina s’ha consolidat com una de les millors festes de l’aigua de tota Catalunya”, segons apunta Judit Fernández, regidora de Cultura, Festes i Joventut.

Un altre dels moments destacats arribarà la nit del 30 de juliol, quan el Concert Jove porti fins al Morell grups de gran renom com ara Oques Grasses, Doctor Prats, Juantxo Skalari & La Rude Band i DJ Na Fentt. A més, la Festa Major d’Estiu del Morell inclourà un ampli ventall de propostes musicals per a tots els gustos i al llarg dels dies.

A banda de la música, també tindran el seu protagonisme l’esport, amb propostes com la 54a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec, el 31 de juliol; les cercaviles i seguicis festius, les activitats infantils, la litúrgia, sopars populars i, per descomptat, la ja tradicional baixada d’andròmines, que el 24 de juliol arribarà a la seva onzena edició i promet oferir estones molt divertides.

Així mateix, els aficionats a la fotografia tindran el seu propi espai amb el Concurs Instagram de la Festa Major que, del 21 de juliol al 4 d’agost, permetrà captar els millors moments de les celebracions i optar a interessants premis per a les millors imatges.

Tot plegat tindrà lloc al Morell, que es vestirà de gala per celebrar la seva Festa Major. A més, els habitants del municipi podran lluir orgullosos la seva Festa Major gràcies a la samarreta commemorativa i al ventall. I també podran beure amb el got col·leccionable, que enguany protagonitzen els sardanistes.

En conjunt, El Morell ha preparat un programa d’actes que inclou 45 propostes i del qual Judit Fernández en destaca “el conjunt i la pluralitat, perquè són propostes pensades per a tota la família i que recullen interessos i gustos per a tothom. De fet, la del Morell és una festa major que traspassa els límits del municipi, com demostra el fet que cada any per aquests dates ens visiten veïns d’altres municipis de la comarca i de la resta de Catalunya”.

El programa complet ja es pot consultar al lloc web i Facebook municipals, així com a El Morell App .

/* JS para menú plegable móvil Divi */