.

Espai reservat per al vermut i la manduca, a la Fira de Nadal del Morell. Foto: Tots21

Taller de pintacares. Foto: Tots21

El Morell és des de divendres a la tarda la capital de les Fires de Nadal del Tarragonès. L’esplanada habilitada al carrer Àngel Guimerà per a tal fi ha estat ampliada vuit metres per acollir la gran quantitat de públic que sol acostar-s’hi i que aquest matí de divendres ja s’ha fet notar, amb més presència que en l’edició anterior tot i la ventada que bufava. La tarda de dissabte s’espera una allau de vistants, tant del Morell com de poblacions del voltant.

Un tió gegantí presideix la Fira de Nadal del Morell. Foto: Tots21

El trenet del Nadal morellenc. Foto: Tots21

La Fira de Nadal, una fórmula d’èxit per la varietat de l’oferta gastronòmica, lúdica i familiar que presenta, continuarà celebrant-se fins aquest diumenge, quan a les 9h tindrà lloc una altra atracció que ofereix el programa: la Fira de l’Oli. Xarangues, la presència d’un tió gegant, tallers infantils, un trenet… les atraccions de la Fira són constants, com també hi ha la possibilitat de concursar per aconseguir un dels 12 arbres de Nadal naturals que se sortegen: “Són els arbres que decoren la Fira, que un cop acabada sortegem. Hi ha gent interessada a tenir-ne un”, deia a Tots21 la regidora de Promoció Econòmica, Mònica Casas.

Aquest dissabte al matí més d’un miler de persones no s’ha volgut perdre una fira que ofereix parades de productes gastronòmics, roba, regals, jardineria i altres articles, tot amanit amb un espai amb taules i cadires per disfrutar de l’hora del vermut seguint el concert que amenitzava la Tàrraco Surfers.

Meritxell i Marc Cabrera, de @lodeltaacasa, ofereixen ostrons a tres euros la racció. Foto: Tots21

Empreses com Lodeltaacasa, de l’Ampolla, oferien ostres i ostros a tres euros la racció. Comandats pels germans Meritxell i Marc Cabrera, l’assortiment de productes del Delta són notoris: licor d’arròs, ginebra del Delta, ostrons, arròs que s’usa per alleugerir els dolors d’esquena un cop s’ha escalfat en el microones,… L’empresa parteix d’un restaurant de l’Ampolla, Lo Goleró, i es dedica a distribuir productes de la zona del Delta, a més de promocionar-los en fires, celebrant tallers de degustació.

Olis Mas Montseny, amb Roger Catà al capdavant. Foto: Tots21

Mònica Cadena, de La Trencadora: ‘Nocilla’ catalana d’alta qualitat. Foto: Tots21

Les ofertes de la Fira són molt variades: no falten els olis de Mas Montseny, del Morell, que comanda Roger Catà, o un altre habitual a la Fira de Nadal: La Trencadora del Rourell, a l’Alt Camp, que presenta avellanes i la crema de cacau amb avellanes i sucre de canya més coneguda, la ‘Nocilla’ catalana d’alta qualitat. O el formatge El Bo de Mont-ral, una delicatessen que no es troba al mercat, només es localitza al polígon de Valls o assistint a les fires gastronòmiques.

Jessica, Lourdes i Alba, del Cafe di Noa. Foto: Tots21

Empreses locals com Il Cafe di Noa servien els seus productes. La Fira té l’impuls de la regidoria de Promoció econòmica de l’Ajuntament del Morell, que comanda la regidora Mònica Casas, amb el suport de l’Associació de comerciants i professionals del Morell.

“És un format que funciona molt bé, i que al públic li encanta”, explicava la regidora de Promoció econòmica del consistori, Mònica Casas, “per això apostem per mantenir-lo i, alhora, per donar un impuls al sector comercial del municipi en unes dates molt importants”. No falten les actuacions musicals, com la de Soulful Christmas amb Nation Funk All-Stars, prevista per a la tarda de dissabte, o amb la presència de DJs, com Nacho Lascasas.

Jaume Garcia