.

.

TOTS 21


Josep Aleu i Maria Jose Gimeno, de l’antiga Ferreteria Aleu, del Morell. Foto: Tots21

El que es coneix a França com el mercat de les puces, desfer-se dels articles casolans sobrers posant-los a la venda al carrer en un mercadet, s’està consolidant al Morell en només dues edicions.

Aquest diumenge tenia lloc, només cinc mesos després, la segona tongada del mercat, que canviava de lloc per imperatius de les celebracions de comunions i es feia al pati del Centre de Dia, assenyalava a Tots21 la regidora de Promoció econòmica, Mònica Casas. Ja s’anuncia que abans d’acabar l’any se’n farà una nova edició. Així, doncs, satisfacció generalitzada amb la segona edició del Mercat de segona del Morell.

Més de 25 parades van omplir l’espai de 10 a 14 hores, en una jornada força calorosa, amb un vermut popular al migdia i que va reunir al voltant de 200 assistents. “Les persones participants van estar satisfetes amb el canvi d’ubicació respecte a la primera edició, tot i l’acusada calor d’aquest diumenge”, exposava la regidora de l’àrea.

Dolo, de Perafort, amb els terraris ‘jardins eterns’. Foto: Tots21

Molts dels paradistes eren del Morell, però també de localitats del voltant i especialment de Vistabella i del Rourell. A Vistabella té lloc també dos cops a l’any el mercat de les puces. Paradistes com el de l’antiga Ferreteria Aleu, del Morell, que oferia un ampli assortit d’articles a molt bon preu, o l’experta en jardineria Dolo, que repetia venint des de Perafort, i que aportava com a novetat uns terraris eterns, que renoven el cicle de l’aigua i s’autoabasteixen durant anys i anys.

Sabates a cinc euros, cadiretes de cotxe per a bebès a 20 euros i un gran assortiment entre un i els cinc euros omplien les parades, amb roba, joguines, complements per a la llar, articles d’esport, decoració, llibres… ‘Tot plegat, en bon estat i apostant per la reutilització i la reducció dels residus, fent honor al lema de l’activitat, ven allò que no utilitzes, troba allò que necessites”, subratllava la regidora.

La valoració d’aquelles persones que van posar parada es tindrà molt en compte des de la regidoria de cara a pròximes edicions. De fet, Casas avança que “abans d’acabar l’any, molt probablement en farem la tercera”. Així mateix, també reconeix que es valoraran altres ubicacions, com podria ser la rambla del municipi.

J. Garcia