.

.

TOTS 21


El morell reunirà gastraoomia, artesania, comerç i associacionisme a Terrafira. Foto: Cedida

Els dies 3, 4 i 5 de maig tindrà lloc la segona edició de la Terrafira, la mostra d’artesania, gastronomia, comerç i entitats del Morell. Un esdeveniment
que es va estrenar ara fa dos anys amb una molt bona acollida, ja que en un cap de setmana va reunir més de 4.000 visitants.

La segona edició s’ha presentat aquest dimarts i continua en la mateixa línia argumental que la primera: “La voluntat de projectar les empreses de casa nostra, les sinergies econòmiques del territori, els productes locals i també l’associacionisme en general del nostre municipi”, tal com remarca el regidor de Comunicació, Eloi Calbet. I és que una de les principals novetats és la inclusió d’entitats, associacions i clubs esportius a la mostra.

Impulsada des de la regidoria de Promoció Econòmica, amb el suport de tot el teixit comercial i empresarial local, la fira “aposta pel quilòmetre zero en tots els sentits, des dels productes que s’hi trobaran fins als músics o els espectacles que s’hi podran veure”, exposa la regidora responsable, Susanna Ferré.

És en certa mesura continuadora de l’antiga Fira multisectorial del Morell, que va acabar desapareixent amb la crisi que els certàmens no especialitzats han patit arreu.

Eloi Calbet i Susanna Ferré, presentant l’edició d’enguany del certamen

A punt de tancar les inscripcions, les xifres ja ronden els 60 expositors, sumant els estands de comerços i empreses locals que se situaran a la rambla, artesans que estaran aplegats a la plaça del Castell, i també restauradors, concentrats al jardí de l’Ajuntament en una zona gastronòmica on també es faran actuacions musicals. Només de comerços locals són entre 35 i 0 els que hi participaran.

“L’èxit rau en l’interès dels propis comerciants i de les entitats, per molt que l’Ajuntament programi activitats”, ha destacat Calbet.

En aquest sentit, val la pena destacar que “des de consistori som conscients de les dificultats del petit comerç, i li volem donar suport i posar-li totes les facilitats possibles, per això la inscripció a la Terrafira és gratuïta”, continua Ferré. La mateixa regidora també posa un èmfasi especial en la programació que acompanya la mostra, amb activitats per a tots els públics, degustacions, castells, una trobada de vehicles antics, gegants, música… En definitiva, “un valor afegit que donem al nostre esdeveniment i que ens diferencia de la resta de fires que es realitzen al territori”.

Preocupació pel futur del comerç

El consistori programa al cap de l’any activitats perquè el comerç es posi al dia, especialment en màrqueting digital. És tema de màxima preocupació a l’Ajuntament, “donada la forta competència de les grans superfícies comercials i de les vendes per internet”. “El comerciant ha de sortir de la seva zona de comfort. O es reinventa o desapareixerà”, ha dit rotundment la regidora.

El Morell no vol que succeeixi el que està passant a Tarragona i Reus amb el comerç, amb carrers que s’estan desertitzant.

A la segona Terrafira s’hi destina un pressupost de 40.000 euros, una xifra superior a la de fa dos anys en uns 10.000 euros. Un augment que es justifica amb l’increment tant d’expositors com d’activitats que complementen la fira. Tot plegat, “amb la intenció de consolidar-la i donar-li projecció
més enllà del municipi”, insisteix Calbet, que no descarta que més endavant es pugui onvertir en una fira de caràcter anual, i no biennal com fins ara.