.

Presentació del Monfista't a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Tarragona.

Presentació del Monfista't a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Tarragona.

La trobada de monitors i monitores més gran de la història tindrà lloc a Vila-seca, els propers 26 i 27 d’abril. Més de 600 monitors s’hi han donat cita en la cinquena edició del ‘Monifesta’t’, una gran trobada del sector que té per objectiu potenciar aquest voluntariat arreu del país.

Per primer cop, les comarques tarragonines acolliran aquesta gran trobada i no és casual. Els monitors i monitores d’Esplais Catalans busquen difondre aquest moviment voluntarista i que, com han subratllat, “tan important és en aquests temps que corren”. Des de la regidoria de Cultura de Vila-seca, Josep Toquero ha subratllat que des del municipi ja s’impulsa aquest tipus de moviments: “Tenim molta vocació a Vila-seca, formant monitors, col·laborant amb l’esplai a qui cedim un espai i amb el programa de Carretera i Manta”. Per Toquero, els esplais permeten aportar “valors” com la solidaritat, la família i pensar en el “col·lectiu”.

En concret, els organitzadors del Monifesta’t s’han proposat una sèrie d’objectius per a la macrotrobada d’aquest cap de setmana. Primer de tot, la revisió del projecte educatiu; en segon lloc, posar en valor el paper dels monitors i l’esplai, per la feina que fan de manera altruïsta. Alhora, es pretén difondre el model de monitors al Camp de Tarragona i potenciar els serveis que donen els esplais.

JM. Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */