.

Un moment de la inauguració de la mostra

Un moment de la inauguració de la mostra

Una cinquantena de bonsais omplen aquests dies el Pati del Palau de la Diputació de Tarragona. Fins al 21 de setembre s’hi poden contemplar oms, oliveres, pins, figueres, codonyers, pruneres i altres arbres de diverses procedències en la XXVII Exposició de Bonsais, organitzada per l’Associació Tarragona Bonsai i la Diputació.

La mostra es complementa amb tallers i demostracions gratuïtes amb l’objectiu d’apropar al públic l’art dels arbres en miniatura.

Precisament aquest vespre, a les 20 hores, el diputat de la Diputació de Tarragona Mateu Montserrat ha inaugurat la mostra, acompanyat de Pere Amenós, president de l’Associació Tarragona Bonsai. L’exposició aplega els arbres d’una vintena de participants, tots ells aficionats als bonsais.

En el marc de la mostra, s’han programat diverses activitats obertes a tothom, que tindran lloc també al Pati del Palau de la Diputació. Aquesta tarda, hi ha hagut una demostració i taller de Ikebana (arranjament floral japonès). Dissabte, a les 10h s’oferirà un taller pràctic de Bonsai, i a les 18 hores es farà una demostració de les tècniques d’aquest art. Finalment, diumenge al matí en Josep Maria Miquel, director de la revista Bonsai Pasión, oferirà una xerrada sobre el món del bonsai, i analitzarà els exemplars exposats, a través d’un recorregut explicatiu per la mostra.

L’exposició de bonsais a la Diputació es pot visitar entre setmana 9 a 21 h; dissabtes de 9 a 13 h i de 17 a 21 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h.