.

La Colla de Vilafranca carrega un 3de10 amb folre i manilles | Foto: @ViNNy_GTI

La Colla de Vilafranca carrega un 3de10 amb folre i manilles | Foto: @ViNNy_GTI

La Tarraco Arena Plaça va viure ahir no només el millor Concurs de Castells de la història pel que fa les construccions que s’hi van veure, sinó que també va ser el més seguit a través dels mitjans de comunicació a Catalunya, a l’Estat i, fins i tot, a diferents mitjans del món.

El XXV Concurs de Castells ha estat un dels temes destacats del cap de setmana als mitjans catalans i de l’Estat espanyol, confirmant el certamen tarragoní com el principal aparador del món casteller. El Concurs ha estat avui imatge de portada als principals diaris editats a Catalunya i també és notícia a les edicions en paper de rotatius com El País, ABC, La Razón o 20 Minutos.

Gairebé tot Catalunya va poder seguir íntegrament les dues jornades del Concurs gràcies a la transmissió de la Xarxa de Comunicació Local, amb una audiència potencial de milers de persones. El resum de 90 minuts que va oferir Televisió de Catalunya ahir al vespre va ser vist per 179.000 espectadors i un 7% del share, xifra gairebé dos punts superiors a la de fa dos anys.

La presència de fotògrafs d’agències internacionals com Associated Press, France Press, Reuters o Getty Images també han permès que el Concurs, els castells i Tarragona arribin a les edicions digitals de mitjans com The Wall Street Journal, Índia Times, el britànic The Guardian, el Otago Daily Times de Nova Zelanda, el Palm Beach Post de Florida (Estats Units), el digital nord-americà MIC o Yahoo News, entre molts d’altres.

La premsa britànica i italiana, rendida

El diari britànic “The Guardian” i l’italià “La Repubblica” es fan ressò del 25è concurs de castells de Tarragona, que se celebra cada dos anys, en dues espectaculars galeries d’imatges publicades aquest dilluns. Les fotografies mostren tant el procés de construcció de cada pis dels castells, com les reaccions del públic assistent, visiblement emocionat, i les dels mateixos castellers, que celebren l’èxit aconseguit amb cada torre construïda. La colla dels Castellers de Vilafranca, guanyadora del concurs, ha estat una de les agrupacions fotografiades, juntament amb la colla Vella dels Xiquets de Valls, que va quedar en segona posició o la colla Jove dels Xiquets de Tarragona, entre d’altres.

Captura de pantalla de les fotos dels castells que apareix a 'La Repubblica'

Captura de pantalla de les fotos dels castells que apareix a 'La Repubblica'

A banda, a les properes setmanes cal esperar l’emissió dels reportatges que van rodar aquest cap de setmana la productora austríaca West4Media, la televisió estatal japonesa NHK o la britànica BBC (emissió prevista a finals de 2015, dins de la sèrie documetnal ‘Forces of nature’), entre d’altres.

Pel que fa a les ràdios, Rac1 va retransmetre quatre hores de la jornada d’ahir diumenge, mentre que Catalunya Ràdio i Catalunya Informació va oferir connexions constants a la seva programació, cobertura similar a la de Ràdio Nacional d’Espanya. Nombroses emissores locals  com Tarragona Ràdio, Ràdio Valls, Ràdio Vilafranca, Penedès FM o Ràdio Cardedeu també van retransmetre en directe el certamen.