.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat des del Senat que el govern espanyol respectarà els resultats del 21D. A preguntes d’ERC, que li demanava si respectaria el resultats si el bloc independentista torna a guanyar i defensa una república, el ministre ha puntualitzat que les eleccions són “autonòmiques i per escollir els representants del Parlament de Catalunya, respectant la Constitució i l’Estatut d’Autonomia”.

També des d’ERC, la formació ha preguntat a Zoido sobre el cost total -i fins avui- del desplegament dels policies i guàrdies civils a Catalunya. El ministre no ha donat cap xifra i ha criticat que a la pregunta formulada no s’especificava des de quan havia de calcular aquesta despesa. En canvi, Zoido ha afirmat que la policia desplegada fa una “tasca impagable” i que “qualsevol despesa” dirigida a aquest fi és “benvinguda perquè és pel bé de tothom”.

El senador d’ERC Xavier Castellana ha preguntat al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, pel cost total fins al moment del desplegament d’agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil a Catalunya. El ministre, però, ha criticat el senador perquè no ha concretat des de quan es referia i ha assegurat que ja li enviaria les dades quan li concretés.

Zoido s’ha limitat a explicar que els policies destinats de manera fixa a Catalunya –que són uns 6.000 entre Guàrdia Civil i policia espanyola- tenen un cost de nòmines de 220 MEUR. Pel que fa al desplegament extra d’agents, Zoido ha defensat que fan una tasca “innegable i impagable” i que el cost que suposin és “benvingut pel bé de tothom”. Però no ha donat cap dada sobre el cost del desplegament.

També des d’ERC, la senadora Elisenda Pérez ha preguntat a Zoido si el govern espanyol respectarà es resultats de les eleccions del 21 de desembre. “Tenim un Govern del que ens sentim molt orgullosos, i ara n’imposen un altre que no reconeixem”, ha manifestat Pérez, que diu que les eleccions del 21D són “il·legítimes”.

Zoido ha dit que “sense cap mena de dubte” el govern espanyol respectarà els resultats electorals, tot i concretar que són eleccions “autonòmiques per escollir els representants al Parlament complint amb la Constitució i l’Estatut”. “Vostès han posat en risc la democràcia, és curiós que qui dona per bons els resultats d’un paripé preguntin si acceptarem els resultats d’unes eleccions que es faran amb totes les garanties”, ha valorat.

ANC