.

La programació inclourà un recital, tallers de poesia en moviment i contes il·lustrats i la presentació d’un llibre

La programació inclourà un recital, tallers de poesia en moviment i contes il·lustrats i la presentació d’un llibre

El Minipop també té lletra. La literatura i la poesia han guanyat espai en la programació de la novena edició del festival, que inclourà un recital poètic de Meritxell Cucurella-Jorba i Amat Baró, un taller de poesia en moviment de Muntsa Plana i un altre de contes il·lustrats de l’editorial Nanit, la lectura musical de poemes de la banda El Pèsol Ferèstec i la presentació d’un llibre de poesia visual de l’il·lustrador Manuel Moranta.

La programació poètica començarà divendres, 31 de maig, a les 17:30 hores amb el recital de poesia i cançons per a éssers sense edat a càrrec dels poetes Amat Baró i Meritxell Cucurella-Jorba. Totes les cançons són poesia? Qualsevol poema es pot convertir en una cançó? La poesia no interessa a ningú i les cançons sí? Pares i fills poden anar junts a un recital de poesia? Les persones que vulguin respondre aquests dubtes i generar-ne de nous, hauran d’anar a escoltar i sentir a aquests col·laboradors habituals del festival i amants de la literatura.

Per la seva banda, el amics de l’editorial Nanit seran al Minipop el divendres i el dissabte, de 17:30 a 21 hores amb el taller «Contes de cançons», que convidarà als nens i nenes a convertir-se en il·lustradors del seu propi llibre, crear un pop-up i emportar-se a casa el seu conte il·lustrat. A Nanit, de les cançons en fan contes i dels contes, històries per compartir en família. La jove editorial neix per explicar històries plenes de música i que llegir-les sigui tota una experiència. Les seves dues primeres cançons contades són “Bon dia” d’Els Pets i “Compta amb mi” de Txarango.

L’altre taller literari serà el de l’artista i artterapeuta Muntsa Plana, que s’oferirà dissabte 1 de juny de 18 a 21 hores. L’activitat es diu «Taller de poesia en moviment. Escriure, Re-escriure, Re-escriure’ns», té una durada de mitja hora i està pensada per nens i nenes d’entre 11 i 14 anys. La seva proposta parteix del cos, del moviment intern i extern perquè a través de la pròpia dansa única i personal neixi, més tard, la lletra escrita sobre paper.

El mateix dissabte 1 de juny a les 18 hores l’il·lustrador Manuel Moranta presentarà el seu llibre recent publicat de poesia visual «Te amordido un perro” (Trampa Ediciones) a l’Espai Kusama del festival. La publicació és una selecció de dibuixos i frases, pensaments mig escrits i mig dibuixats, que expliquen idees universals a través de coses insignificants. Moranta és llicenciat en dret i director creatiu de l’agència de publicitat Inside. Imparteix tallers d’il·lustració conceptual i des de fa anys treballa en un diari del que ell mateix anomena «dibuixfrases». Finalment, el diumenge 2 de juny, a les 12:30 hores, El Pèsol Feréstec farà un concert a ritme de poemes contemporanis per acompanyar el vermut del Minipop. La banda barcelonina, liderada per Vàlius Gerard Segura i Carlota Serrahima, és una proposta fresca i original que barreja pop i poesia