.

.

TOTS 21


Primer dia de Terra Pagesa al Mercat del Fòrum

Primer dia de Terra Pagesa al Mercat del Fòrum

El Mercat del Fòrum ha ressuscitat avui després que l’Ajuntament de Tarragona decidís finalment mantenir-lo degut a la polèmica generada per l’anunci de tancament. Ho ha fet amb ‘Terra Pagesa’, marca impulsada per la Unió de Pagesos de Catalunya amb l’objectiu d’oferir productes catalans de qualitat i de proximitat directament del pagès, des d’avui instal·lats a Tarragona.

La Plaça del Fòrum ha despertat avui amb una imatge de mercat més amplia. Als dos únics paradistes que quedaven al mercat dels dimecres s’han sumat la carpa-tendall de ‘Terra Pagesa’ amb els aliments de fins a set i nou productors diferents que no sempre seran els mateixos, ja que anirà en funció dels productes de la temporada.

Fins a set i nou productors diferents a la parada

Fins a set i nou productors diferents a la parada

El coordinador territorial del Camp de Tarragona d’Unió de Pagesos, Josep Z. Ferré, explica a Tarragona21 que la tasca que impulsen és “negociar amb els ajuntaments per a què cedeixin un espai pagant a les seves ciutats per tal que els pagesos, en aquest cas del Camp de Tarragona, puguin anar a vendre els seus productes, tal com hem aconseguit amb l’Ajuntament de Tarragona. No teniem espai per instal·lar-nos els diumenges i ens han donat permís per als dimecres, avui com a primer dia”.

‘Terra Pagesa’ té tres objectius segons Ferré: “mitjançant la web terrapagesa.cat informar al consumidor que pot anar a compar directament a l’explotació dels pagesos, tenim previst també fer cistelles i venta a docimicili i finalment de forma física com avui”. En aquest sentit la marca no tan sols s’estrena a Tarragona sinó físicament a una ciutat, ja que fins ara la venta era de forma on.line.

Productes autòctons, de proximitat i temporada

Productes autòctons, de proximitat i temporada

Ferré destaca que “són productes de proximitat, sense intermediaris, relació qualitat-preu, i de temporada”. En aquest primer dia la parada compta amb “productors de vi, tenim demanda també del sector de la carn, ramaders amb lactis, tenim verdura de Terres de l’Ebre, oli de Vilallonga, vi de Marçà i del Priorat, fruita i verdura també de la comarca, avellanes de Riudoms i la Selva del Camp…” ens comenta.

L’horari previst serà de 08h a 15h els dimecres excepte les properes setmanes que el mercat tindrà lloc els dimarts 24 i 31 de desembre, ja que els dimecres 25 de desembre i 1 de gener són festius.

Properament també a Vila-seca i Reus

La marca ‘Terra Pagesa’, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Diputació de Girona, té previst instal·lar-se a la Pineda de Vila-seca on ja té permís i negocia també poder-ho fer a Reus ja que “és un triangle del Camp de Tarragona complet que ens aniria molt bé” valora Ferré.

Pel que fa a espectatives, Ferré junt amb Josep Carles Vicente, responsable d’organització de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, comenten què “som novells al barri, caldrà donar-nos a conèixer poc a poc i esperem tenir bona cabuda i per molts anys”.

-Adrià Recasens-