.

Lliurament de signatures en defensa de la pervivència del Mercat del Fòrum

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit mantenir el Mercat del Fòrum dels dimecres. Aquesta decisió s’ha pres “després de trobar una fórmula econòmica basada en la reducció de les despeses que genera la pròpia activitat”, informa el consistori.

La consellera de Comerç, Pat Anton, ha afirmat a Tarragona21 que el mercat seguirà en funcionament “de forma indefinida”, però condicionat “a l’esforç de tots”. Espimsa “ha refet els números, renegociant preus i aconseguint baixar el dèficit, i donades les peticions d’associacions de veïns, hem decidit mantenir-ho”.

Es demana un esforç als propis veïns perquè mantinguin viu el mercat i col·laborin també a cercar possibles nous paradistes. Si finalment no es reverteix la situació i no vénen més paradistes, “estudiarem la decisió a prendre”, ha afirmat la consellera.

La darrera solució que havia plantejat l’Ajuntament era mantenir el mercadet de dimecres fins a final de desembre. Aleshores, si no hi havia interès de més paradistes per instal·lar-s’hi, acabaria tancant ja que les dues úniques parades que hi ha no poden suportar les despeses.

Ara, Espimsa continuarà treballant “per aconseguir més paradistes que garanteixin la continuïtat en el temps d’aquest mercat”. En aquest sentit, la consellera de Comerç i presidenta d’Espimsa, Patrícia Anton, demana “la col·laboració de totes les entitats i associacions de la Part Alta perquè s’impliquin en trobar noves activitats per fer créixer l’oferta comercial del Mercat del Fòrum dels dimecres”.

CiU se’n congratula

En el capítol de reaccions, el grup municipal de Convergència i Unió ha celebrat la decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona de “rectificar” la seva decisió de tancar el mercat setmanal. El regidor Xavier Quintana ha dit que “cal considerar que el canvi d’opinió es produeix fruit de les pressions exercides aquestes últimes setmanes pels veïns de la Part Alta, comerciants de la zona i el propis venedors, que han presentat més de 1.200 signatures per garantir la realització del mercat”.

Convergència i Unió “ja va advertir de l’errada” que suposava tancar aquest espai que dóna vida a la Part Alta, garanteix la qualitat de vida dels seus habitants i permet generar un espai d’àgora i veïnatge del tot necessari. “Garantir el manteniment d’aquells espais cívics i socials, a més d’històrics, ha de ser una prioritat d’una ciutat com Tarragona on es volen mantenir els costums, les arrels i la idiosincràsia”, conclou.

/* JS para menú plegable móvil Divi */