.

Els responsables de Mare Terra Fundació Mediterrània, en la presentació de la gala que farà el pròxim 7 de juny. Foto: Cedida

El pròxim 7 de juny Tarragona acollirà la XXXI edició dels Premis Ones Mediterrània, un reconeixement destacat a la tasca dels defensors del medi ambient, els drets humans i la cultura. Organitzada per Mare Terra Fundació Mediterrània, aquesta gala està prevista com una cita de prestigi nacional i internacional, on es congregaran activistes, representants polítics i socials, col·laboradors, voluntaris i amics de la Fundació.

Els guardonats d’aquesta edició inclouen a les colles castelleres de Tarragona, guardonades amb el Premi Ones Mediterrani Atlàntic, pel seu paper en la conservació de la cultura i com a moviment social inclusiu que forma part del patrimoni històric de Tarragona.

També es premia a Cirurgia en Turkana, guanyadors del Premi Ones Mare Terra, per la seva tasca assistencial, docent i investigadora en el camp de la cirurgia i la salut a Turkana (Kènia).

Rubén Sánchez García, portaveu de FACUA, rebrà el Premi Ones Compromís Social, per la seva lluita pels drets dels consumidors i la seva contribució a millorar la regulació i el control del mercat.

El Colectivo Ornitológico Tumbabuey, ha estat agraciat amb el Premi Ones UICN, per la seva defensa de les aus silvestres i els seus hàbitats mitjançant la mobilització social i el voluntariat ambiental.

Women Actions Sustainability, guardonats amb el Premi Ones EFE Verde, per la seva contribució a l’augment de la sostenibilitat com a eina clau en el lideratge professional femení i el desenvolupament empresarial.

Aina S. Erice, neurobiòloga, ha estat reconeguda amb el Premi Ones Bosque Habitado, per la seva tasca de divulgació en l’àmbit de l’etnobotànica i la seva implicació en la transformació ecosocial a través de l’educació i l’escriptura.

Javier Ruiz Pérez, periodista, rebrà el guardó amb el Premi Ones Foca Mediterrània, per la seva feina de comunicació en la lluita contra la desinformació i la seva contribució al periodisme econòmic.

Castell de Lloret, agraciat amb el Premi Ones Difusió i Sensibilització, per la seva eina de conscienciació sobre l’emergència climàtica i la seva contribució a la sensibilització de la societat.

Josu Gómez Barrutia, l’Associació Internacional de Startups, premiat amb el Premi Ones a l’Economia Circular l’Associació Internacional de Startups del desenvolupament territorial i l’impuls de l’economia social i circular.

Saray Muñoz, guardonada amb el Premi Ones RIET, pel seu treball amb les dones maltractades, la seva implicació en la difusió del flamenc i la seva trajectòria musical.

Finalment, l’Asociació Comunitat Energética polígon Agro-Reus: Rep el Premi Ones Canvi Climàtic pel fer una aposta per una energia 100% renovable per transformar la ciutat de Reus i utilitzar l’excedent energètic per l’enllumenat públic i per les famílies en risc d’exclusió social.

Es preveu que la gala estigui amenitzada amb actuacions artístiques, incloent-hi la participació de Marlene Carbonell amb un poema en dansa contemporània i l’actuació de Saray Muñoz amb diverses cançons de flamenc.

Els presentadors de l’esdeveniment seran Paula Jansà i Juan Carlos Ruiz, dos periodistes amb experiència presentant els Premis Ones en edicions anteriors. Pel que fa a novetats, s’espera que la gala s’emeti en directe per Tac12 però amb alguns canvis per fer-la més dinàmica i moderna.

A més de la gala, aquest any des de Mare terra publicaran un llibre per commemorar els 30 anys dels Premis Ones. Es podrá trobar un recull de fotografies i premiats de les edicions que s’han fet fins al moment i textos especials d’algunes persones que conformen l’ecosistema ecològic de Tarragona i experts en sostenibilitat de tota mena. Amb aquesta pròxima edició dels Premis Ones Mediterrània, Tarragona reafirmarà el seu compromís amb la defensa del medi ambient, els drets humans i la promoció de la cultura i la solidaritat, consolidant-se com a referent en la lluita per un món més just i sostenible.