.

.

TOTS 21


Exterior del Mas Miró. Foto: Mar Rovira

A partir d’aquest dissabte el Mas Miró, la casa d’estiueig de Joan Miró a Mont-roig del Camp (Baix Camp), obre al públic per primera vegada la cuina i l’entrada de carruatges, un cop enllestida la segona fase de rehabilitació de l’immoble.

Els treballs, que han mantingut tancat el Mas Miró durant poc més de tres mesos, també han permès instal·lar un ascensor per millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i habilitar un audiovisual a l’inici de la visita. El criteri de l’actuació ha estat fer la “mínima intervenció” amb “petites millores” a fi de mantenir la casa noble tal com la va deixar l’artista el setembre de 1976, segons ha explicat la directora de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa.

L’actuació, que ha costat més de 240.000 euros, ha prioritzat la restauració de diverses estances de la casa d’estiueig, com ara el terra del menjador -d’on s’ha hagut d’extreure una arrel que estava soterrada- , la zona de la cuina i de serveis. També s’han arreglat les humitats que patien diverses habitacions, com l’antic taller de l’artista.

“És com tornar a inaugurar”, ha destacat la directora, Elena Juncosa, qui s’ha mostrat satisfeta d’haver acomplert l’objectiu malgrat les dificultats. “Ara es tracta de consolidar el que hem aconseguit durant aquests quatre anys i seguir buscant patrocinadors públics i privats”, ha afegit.

Un dels projectes de futur és poder rehabilitar la casa dels masovers en una tercera fase d’obres que encara no té data d’execució. Tot i això, Juncosa ha subratllat que l’objectiu de la fundació no és tan sols reformar la masia mironiana, sinó també projectar-la internacionalment.

“Qui ve al Mas Miró hi ve amb una voluntat expressa. No mostrar-hi obres podia ser un handicap, però s’ha convertit en un fort. Nosaltres hem aportat el relat que permet acabar entenent la dimensió més humana de Miró”, ha destacat la directora. Mentrestant, la direcció de la casa museu preveu estrenar a l’estiu un joc d’escapisme a l’aire lliure.

ACN